Μια Πειραιώτισσα διηγείται από το Λονδίνο

February 25th, 2020 | by admin
Μια Πειραιώτισσα διηγείται από το Λονδίνο
Peiraias
0

Της Χαράς Μαυρογιώργη

Aρχίζω να αφηγούμαι την ιστορία για εκείνο το μικρό, γαλατικό χωριό που ακόμα αντιστέκεται, τον Πειραιά, που είναι ουσιαστικά το λιμάνι της Αθηνάς απ’όπου φεύγουν όλα εκείνα τα καράβια που σε πάνε στις Σαντορίνες και στη Μύκονοοοος κι είναι δίπλα στη θάλασσα κι είναι πολύ όμορφα.

Σε όποιο σημείο της Ελλάδας ή του κόσμου κι αν βρισκόμαστε εμείς οι Πειραιώτες, ο Πειραιάς πάντα θα έχει μια πολύ ξεχωριστή θέση στη ζωή μας και στην καρδιά μας, θ’αντιπροσωπεύει τη βάση μας.

Rac S.A. – Ενοικιάσεις αυτοκινήτων στην καλύτερη τιμή!

peiraias-2

Δεν θα στο κρύψω, υπήρξε μια περίοδος στη ζωή μου που δεν άντεχα να περπατάω άλλο στα στενά σου, να κάνω ότι δεν βλέπω γνωστούς και πολλά σημεία της πόλης να μου θυμίζουν το παρελθόν μου ή πτυχές του εαυτού μου που θέλω να ξεχάσω. Όμως λίγο πριν τα 30 μου χρόνια (αυτό το 3 στον λαιμό μου κάθεται), έχω κάνει ειρήνη με το παρελθόν μου και με εκείνες τις πτυχές του εαυτού μου, αγαπώ να περπατώ στα στενά σου, ειδικά σ’εκείνο το σημείο της Πειραϊκής στον σταυρό που μοιάζει με νησί και θα ορκιζόμουν ότι είναι σκηνικό ταινίας, και δεν έχω πρόβλημα να χαιρετήσω γνωστούς.

Σε όποιο σημείο της Ελλάδας ή του κόσμου κι αν βρισκόμαστε εμείς οι Πειραιώτες, ο Πειραιάς πάντα θα έχει μια πολύ ξεχωριστή θέση στη ζωή μας και στην καρδιά μας, θ’αντιπροσωπεύει τη βάση μας (εντάξει και τον Μπαρμπάδήμο, εντελώς μεταξύ μας).

Γιατί η αλήθεια είναι ότι μπορείς να πάρεις τον Πειραιώτη από τον Πειραιά, αλλά δεν μπορείς να πάρεις τον Πειραιά από τον Πειραιώτη.

Πηγή: thisispiraeus.gr