“Οι Φίλοι της Τήνου” & το ‘Tinos Food Paths” διοργάνωσαν ένα δείπνο για καλό σκοπό

March 3rd, 2020 | by admin
“Οι Φίλοι της Τήνου” & το ‘Tinos Food Paths” διοργάνωσαν ένα δείπνο για καλό σκοπό
Tinos News
0

Το μη κερδοσκοπικό Σωματείο ‘ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΤΗΝΟΥ’ και η ομάδα του ‘TINOS FOOD PATHS’, για 2η συνεχή χρονιά, διοργάνωσαν ένα δείπνο στον Ιππικό Όμιλο Αμαρουσίου, την Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2020, προσφέροντας τα έσοδα της βραδιάς σε φορείς εκπαίδευσης και υγείας του νησιού.

Τα μέλη και οι φίλοι του σωματείου ανταποκρίθηκαν θερμά στην πρόσκληση που τους έγινε και δεκάδες φίλοι της Τήνου απόλαυσαν έναν πλούσιο μπουφέ με τηνιακά εδέσματα σε έναν ευχάριστο χώρο.

Η γαστρονομική έμπνευση της ομάδας του Tinos Food Paths βασίστηκε στην πρόσφατη γιορτή του Αγίου Χαράλαμπου και στα παραδοσιακά πιάτα που προσφέρουν από το παρελθόν έως και σήμερα οι οικοδεσπότες του πανηγυριού στο χωριό Ταραμπάδος του νησιού.

Οι προσκεκλημένοι ξεκίνησαν το γαστρονομικό ταξίδι τους με χορτόσουπα για να ζεσταθούν και στην συνέχεια είχαν επιλογές ανάμεσα συκωτάκια κοκκινιστά με ρύζι, λαχανοντολμάδες, αγγιναρόπιτα, γλώσσα μοσχαρίσια και πολλά ακόμη πιάτα με τοπικές πρώτες ύλες. Το δείπνο συνόδεψε άφθονο κρασί τηνιακών οινοποιών, καθώς και μπύρα της μικροζυθοποιίας του νησιού.

tinos-2

Δελεαστικό ήταν και το επιδόρπιο με ζεστούς λουκουμάδες σερβιρισμένους με τηνιακό μέλι.

Η επιτυχία της βραδιάς ήταν μεγάλη μια και όλα τα μέρη της διοργάνωσης έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό και οι προσκεκλημένοι ανταποκρίθηκαν με ενθουσιασμό. Οι «Φίλοι της Τήνου» ήταν θερμοί οικοδεσπότες, ο Ιππικός Όμιλος Αμαρουσίου, ένας φιλόξενος χώρος και η ομάδα του Tinos Food Paths, δημιουργοί εκλεκτών εδεσμάτων.

Rac S.A. – Ενοικιάσεις αυτοκινήτων στην καλύτερη τιμή!

Όσοι δεν μπορέσατε να παρευρεθείτε και να δοκιμάσετε τις γευστικές τηνιακές προτάσεις αυτής της εκδήλωσης, είστε καλεσμένοι μας στο νησί, για να γνωρίσετε τα χειμερινά και καλοκαιρινά πανηγύρια, καθώς και την τοπική γαστρονομία της Τήνου.

Ευχαριστούμε από καρδιάς τους χορηγούς και υποστηρικτές αυτής της υπέροχης βραδιάς.

YΓ. Το μη κερδοσκοπικό Σωματείο ‘ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΤΗΝΟΥ’  δημιουργήθηκε το 2005 από μια ομάδα ανθρώπων που επισκέφθηκαν, αγάπησαν το νησί της Τήνου και το επέλεξαν για μόνιμο τόπο των διακοπών τους. Σκοπός του σωματείου είναι να οργανώνει δρώμενα πολιτιστικού ενδιαφέροντος στηρίζοντας παράλληλα την εκπαίδευση και την υγεία του νησιού. Στην 15ετη πορεία του έχει οργανώσει  μουσικές συναυλίες, εικαστικές εκθέσεις, ιατρικές ημερίδες για την πρόληψη, δωρεές και χορηγίες στο Κέντρο Υγείας Τήνου, ενίσχυση του προγράμματος αεροδιακομιδής ασθενών.

Αντίστοιχα η πρωτοβουλία δράσης του ‘TINOS FOOD PATHS’ ξεκίνησε το 2015 από μια ομάδα επιχειρηματιών εστίασης του νησιού με στόχο να συνδεθεί η ιστορία του τόπου με την γεύση και η Τήνος να εδραιωθεί ως γαστρονομικός προορισμός. Η ομάδα αυτή μεγάλωσε  και σήμερα συμμετέχουν επιχειρηματίες από όλους τους κλάδους του τουρισμού, των προμηθειών και της αγροτικής παραγωγής, παράλληλα μετράει περισσότερους από 400 μοναδικούς εθελοντές.

Πηγή: cyclades24.gr