Παραλία Κολυμπήθρα στην Τήνο

October 23rd, 2020 | by admin
Παραλία Κολυμπήθρα στην Τήνο
Tinos News
0

Ουσιαστικά πρόκειται για τον όρμο της Κολυμπήθρας, όπου υπάρχουν δύο παραλίες, η Μικρή και η Μεγάλη Άμμος.

Αποτελούν ίσως τις πιο όμορφες παραλίες του νησιού και αξίζει να τις επισκεφτείτε. Βρίσκονται περίπου 15 χλμ. από τη Χώρα και για να φτάσετε εδώ αφού κατεθυνθείτε προς τον οικισμό Κώμη και στο τέλος του κεντρικού δρόμου στρίψετε δεξιά, περνώντας από ένα μικρό γεφυράκι. Όπως λέει και το όνομά τους, είναι αμμώδεις παραλίες, ενώ και οι δύο επίσης έχουν απότομα νερά.

Δες τις ομορφιές της Τήνου με ένα αυτοκίνητο Rac S.A.

Η Μικρή Άμμος, χάρη στην τοποθεσία της, είναι πιο απάνεμη και διοργανώνονται και πρωταθλήματα beach volley. Στη Μεγάλη Άμμο που βρίσκεται στο πιο ανοιχτό μέρος του κόλπου, παρατηρούνται υποθαλάσσια ρεύματα, ενώ είναι εκτεθειμένη στους βόρειους ανέμους και συχνά θα την βρείτε με μεγάλα κύματα. Οι ντόπιοι μάλιστα την αναφέρουν και Καλιφόρνια. Αν είστε λάτρεις των θαλάσσιων σπορ, που απαιτούν μεγάλα κύματα και ανέμους, σας συστήνουμε να επισκεφτείτε τη Μεγάλη Άμμο.

Κατά τους χειμερινούς μήνες, στον υδροβιότοπο της περιοχής θα συναντήσετε μεταναστευτικά πουλιά. Στην Κολυμπήθρα συνήθιζαν να κατασκηνώνουν οι μαθήτριες της Σχολής των Ουρσουλίνων.

Πηγή: greekislands24.com