Περιστέρια: η πανέμορφη παραλία στο νότιο άκρο της Σαλαμίνας

August 20th, 2020 | by admin
Περιστέρια: η πανέμορφη παραλία στο νότιο άκρο της Σαλαμίνας
Salamina
0

Η Ελλάδα είναι γεμάτη υπέροχες γωνιές και μυστικά μέρη που μόνο αν ψάξουμε καλά μπορούμε να ανακαλύψουμε. Αν μένετε στην Αθήνα, δεν είναι ανάγκη να… ξενιτευτείτε για να βρείτε ξεχωριστές, μαγικές παραλίες και όμορφους προορισμούς. Η Αττική είναι γεμάτη ομορφιές, το ίδιο και οι περιοχές και τα νησιά που την περιβάλλουν. Κάντε μια βόλτα μαζί μας μέχρι τα Περιστέρια, μια υπέροχη, μυστική παραλία στα νότια της Σαλαμίνας, μια ανάσα από την πρωτεύουσα!

Οικονομικό αυτοκίνητο στην Rac S.A.

salamina-2

Ανακαλύψτε τα Περιστέρια στη Σαλαμίνα

Η Σαλαμίνα είναι ένα μάλλον παρεξηγημένο νησί στο οποίο μπορείτε να βρεθείτε με καραβάκι από το Πέραμα Αττικής. Παρόλο που πολλοί την ξέρουν μόνο για τα ουζερί της, είναι ένας όμορφος προορισμός με γραφικά χωριά, όμορφα μέρη και εκπληκτικές παραλίες.

Τα Περιστέρια είναι παραλιακός οικισμός στο νότιο τμήμα της Σαλαμίνας, με μία γραφική παραλία με βότσαλα και πεντακάθαρα νερά, δύο βραχονησίδες και ένα λιμανάκι για βάρκες και αλιευτικά.

Πάνω από τον όρμο Περιστέρια, βρίσκεται και το Σπήλαιο του Ευριπίδη. Διαθέτει στενή είσοδο, θαλάμους με χαμηλή οροφή και φυσικές κόγχες και εσοχές. Σύμφωνα με το υπουργείο Πολιτισμού, δεν αποτελεί οργανωμένο αρχαιολογικό χώρο.

salamina-3

Κολυμπήστε στα όμορφα νερά της παραλίας του Αγίου Νικολάου στα Περιστέρια και δε θα πιστεύετε ότι αυτό το γαλαζοπράσινο τοπίο δε βρίσκεται στο Ιόνιο αλλά σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα!

Πηγή: travelstyle.gr