«Προσεδάφιση» στο Σαρακήνικο, την σεληνιακή πλευρά της Μήλου

January 17th, 2020 | by admin
«Προσεδάφιση» στο Σαρακήνικο, την σεληνιακή πλευρά της Μήλου
Milos News
0

 

Μια παραλία με ολόλευκους βράχους και καταγάλανα νερά στη βορειοανατολική πλευρά της Μήλου σε περιμένει να την ανακαλύψεις… και να την ερωτευτείς από εδώ μέχρι το φεγγάρι!

milos-3

Παραδέξου το! Πάντα ήθελες να ταξιδέψεις στο φεγγάρι και…να κάνεις και λίγο ηλιοθεραπεία όσο είσαι εκεί. Αν ναι, τότε ο προορισμός που ψάχνεις βρίσκεται στη Μήλο! Το Σαρακήνικο είναι η διάσημη ελληνική παραλία με το σεληνιακό τοπίο: ενα μοναδικό σκηνικό από λευκούς, λείους βράχους, με μια αντίθεση λευκού-μπλε που κόβει την ανάσα!

Δες τις ομορφιές της Μήλου με ένα αυτοκίνητο Rac S.A.

milos-2

milos-4

Η παραλία, ονομασμένη από τους Σαρακηνούς πειρατές που τη χρησιμοποιούσαν για να κρύβονται, είναι ότι πιο άγριο και ατίθασο μπορείς να φανταστείς σε παραλιακό τοπίο. Ακόμα πιο ατμοσφαιρικό και μυστηριώδες κάνει το τοπίο ένα μισοξεθαμμένο ναυάγιο, που περιμένει να βρεις τους καλά κρυμμένους θησαυρούς του!

milos-5

milos-6

Πιθανόν να έχεις ήδη δει το Σαρακήνικο προτού να το επισκεφτείς! Εδώ έχουν γίνει αμέτρητες φωτογραφίσεις μόδας, καθώς διαβρωμένη ηφαιστειακή στάχτη, ψαμμόλιθος και ασβεστόλιθος συνθέτουν ένα μοναδικό, απόκοσμο σκηνικό. Γι’ αυτό μη βιαστείς να απλώσεις την πετσέτα σου στη μικρή αμμουδιά στην άκρη της παραλίας. Εξερεύνησε πρώτα τους βράχους και προπαντός το σύμπλεγμα από εγκαταλελειμμένα ορυχεία και σπηλιές που θα συναντήσεις εδώ. 

milos

Μια ακόμα συμβουλή… Αν τα καταφέρεις, μείνε μέχρι το ηλιοβασίλεμα. Ή ακόμα καλύτερα, προσπάθησε να αξιοποιήσεις την ευκαιρία να δεις από το Σαρακήνικο την πανσέληνο-μια εμπειρία κυριολεκτικά εξωπραγματική!

Πηγή: discovergreece.com