Πρωτοχρονιά στην Μεγαλόχαρη Τήνου

January 2nd, 2020 | by admin
Πρωτοχρονιά στην Μεγαλόχαρη Τήνου
Tinos News
0

Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου-Τήνου κ. Δωροθέου Β’ εορτάσθηκε στον Πανίερο Ναό της Ευαγγελιστρίας Τήνου η Μεγάλη Δεσποτική εορτή της Περιτομής του Κυρίου και η ιερά μνήμη του εν Αγίοις Πατρός ημών Βασιλείου του Μεγάλου, με την τέλεση αφ’ εσπέρας του Μεγάλου Εσπερινού μετ’ αρτοκλασίας και την κυριώνυμο του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας υπό του Αρχιερατικού Επιτρόπου της ιεράς νήσου Τήνου Πρωτοπρ. Γεωργίου Φανερού και των Ιερέων και Διακόνων του Πανιέρου Ναού με τη συμμετοχή του Λιμενάρχη Τήνου κ. Βασιλείου Αποστολοπούλου, μελών της Διοικούσης Επιτροπής του Ιερού Ιδρύματος και ευλαβών Χριστιανών.

tinos-2

tinos-3

tinos-4

Προ του πέρατος του Εσπερινού τελέσθηκε η ευλόγηση της πατροπαράδοτης Αγιοβασιλειόπιτας της Καισαρείας, προσφορά της Πρότυπης Μονάδας Παραδοσιακών Γλυκών Λεωνίδα και Αιμιλίας Χάλαρη.

Κατά τη διανομή της Αγιοβασιλειόπιτας μετά το πέρας του Εσπερινού εψάλλησαν τα παραδοσιακά κάλαντα της Τήνου.

Δες τις ομορφιές της Τήνου με ένα αυτοκίνητο Rac S.A.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε η επίσημη Δοξολογία επί τη ενάρξει του νέου έτους 2020 υπό του Αρχιερατικού Επιτρόπου, των Ιερέων και Διακόνων του Πανιέρου Ναού και των Εφημεριών των Ενοριακών Ναών της πόλεως Τήνου, όπου και ανεγνώσθη το εόρτιο άγγελμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου-Τήνου κ. Δωροθέου Β, με τη συμμετοχή του Δημάρχου Τήνου, της Επάρχου Τήνου, του Αντιπροέδρου της Διοικούσης Επιτροπής του Ιερού Ιδρύματος, του Λιμενάρχη Τήνου, του Διοικητού του ΑΤ Τήνου, του Διοικητού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, των μελών Διοικούσης Επιτροπής του Ιερού Ιδρύματος, του Προέδρου της Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων, του Πολιτευτού των Κυκλάδων, Προέδρων και εκπροσώπων τοπικών συλλόγων και φορέων, εκπαιδευτικών και ευσεβών Χριστιανών.

tinos-5

tinos-6

Η Φιλαρμονική του ΠΙΙΕΤ παιάνισε τα κάλαντα στο προαύλιο του Ιερού Ιδρύματος.

Κατόπιν, στην αίθουσα τελετών του Ιερού Ιδρύματος πραγματοποιήθηκε η τελετή κοπής της Αγιοβασιλειόπιτας του ΠΙΙΕΤ.

Πηγή: tinostoday.gr