Σίκινος, για ήρεμες διακοπές

December 12th, 2019 | by admin
Σίκινος, για ήρεμες διακοπές
Sikinos News
0
Η Σίκινος ενδείκνυται για ήσυχες διακοπές και κολύμπι σε καθαρά νερά.
 
Στο νότιο τμήμα των Κυκλάδων, ανάμεσα στην Ίο και τη Φολέγανδρο, βρίσκεται η Σίκινος, όπου είναι ένα φυσικό και ήρεμο νησί που προσφέρει θαυμάσια τοπία έμπνευσης. Είναι γνωστή για τη χώρα της με την παραδοσιακή Κυκλαδική αρχιτεκτονική και τη μαγευτική της θέα αλλά και για τα πολυάριθμα ξωκλήσια της.
 
Είναι ένα από τα μικρότερα νησιά των Κυκλάδων με το μόνιμο πληθυσμό της να ανέρχεται σε λιγότερους από 300 κατοίκους και με τρεις οικισμούς την Αλοπρόνοια, όπως ονομάζεται το μικρό λιμάνι της Σικίνου, το Χωριό και το Κάστρο, χτισμένο στο χείλος του γκρεμού, 280 μέτρα πάνω από τη θάλασσα.
 
Aν επισκεφτείς την Σίκινο, για αυτοκίνητο – Rac S.A.
 
Παραλίες
Η Σίκινος δεν έχει πολλές παραλίες, αλλά όλες είναι όμορφες και καθαρές. Η μεγαλύτερη είναι στην Αλοπρόνοια, στο λιμάνι του νησιού. Πιο βόρεια βρίσκεται το Διαλισκάρι και ο Άγιος Γεώργιος.
sikinos-1-alopronoia

Αλοπρόνοια

 
 
sikinos-2

Διαλισκάρι

 
sikinos-3

Ο Άγιος Γεώργιος

 
Αξιοθέατα
Τα κυριότερα αξιοθέατα της Σικίνου είναι ο ναός της Επισκοπής, το Μοναστήρι της Ζωοδόχου Πηγής και ο ναός της Παντάνασσας.
sikinos-4

O ναός της Επισκοπής

 
sikinos-5

Το μοναστήρι της Ζωοδόχου Πηγής

 
sikinos-6

Ο ναός της Παντάνασσας

Ανακαλύψτε τη Σίκινο, ένα μικρό νησί των νοτίων Κυκλάδων που θα σας κερδίσει με τις φυσικές ομορφιές του και τις ανθρώπινες δημιουργίες.
 
Πηγή: bounamas.com