Σίκινος

November 22nd, 2019 | by admin
Σίκινος
Sikinos News
0

Ανάμεσα στην Ίο και στη Φολέγανδρο, η Σίκινος ανήκει στο νησιωτικό σύμπλεγμα των Κυκλάδων και ειδικά στο νότιο κομμάτι. ‘Η μικρή κυρία των Κυκλάδων’ έχει μόλις 260 μόνιμους κατοίκους, 3 οικισμούς και περιορισμένο οδικό δίκτυο. Το νησί της άγονης γραμμής δεν είναι ιδιαίτερα αναπτυγμένο τουριστικά, διαθέτει όμως όλες τις υποδομές για άνετες διακοπές. Ξενοδοχεία, δωμάτια, ταβέρνες και καφέ θα βρουν οι επισκέπτες τόσο στο λιμάνι, την Αλοπρόνοια όσο και στους δύο οικισμούς της Χώρας, το Χωριό και το Κάστρο. Λίγες παραλίες μη οργανωμένες, πολλά εκκλησάκια και διάφορα ακόμα αξιοθέατα θα κάνουν τις μέρες σας στη Σίκινο πιο ενδιαφέρουσες.

sikinos-11

sikinos-1

sikinos-2

sikinos-3

Πώς θα πάτε

Από το λιμάνι του Πειραιά με συμβατικό πλοίο θα χρειαστείτε περίπου 8-11 ώρες για να προσεγγίσετε το λιμάνι της Σικίνου, ανάλογα με τις ενδιάμεσες στάσεις σε άλλα νησιά. Ενδεικτικές τιμές για ενήλικα χωρίς έκπτωση 36 ευρώ μόνο η μετάβαση, ενώ για αυτοκίνητο η τιμή είναι 82 ευρώ για απλή μετάβαση. Η Σίκινος συνδέεται με τοπική γραμμή και με άλλα νησιά των Κυκλάδων, όπως η Φολέγανδρος, η Ίος, η Σαντορίνη, η Νάξος και άλλα. 

sikinos-5

 

sikinos-4

sikinos-6

 

sikinos-7

 

Οδικό δίκτυο

Η Σίκινος έχει ένα μικρό οδικό δίκτυο, το οποίο ενώνει το λιμάνι της Αλοπρόνοιας με τη Χώρα και από τον ίδιο δρόμο υπάρχει διασταύρωση για την παραλία του Αγίου Γεωργίου. Μετά τη Χώρα, ο δρόμος συνεχίζει για λίγα ακόμα χιλιόμετρα μέχρι το μνημείο της Επισκοπής. Αυτές είναι οι μόνες ασφαλτοστρωμένες διαδρομές στο νησί, αλλά ακόμα και μέσα στον οικισμό της Αλοπρόνοιας μπορεί να συναντήσετε δύσκολους χωματόδρομους ή κακοφτιαγμένους δρόμους. Στους οικισμούς της Χώρας, στο Κάστρο και στο Χωριό, απαγορεύεται η πρόσβαση οχημάτων. Μπορείτε να παρκάρετε το αυτοκίνητο στον κεντρικό δρόμο που περνάει έξω από τους οικισμούς και να τους γυρίσετε με τα πόδια.

Rac S.A. – Ενοικιάσεις αυτοκινήτων στην καλύτερη τιμή!

sikinos-8

 

sikinos-9

Χρήσιμες Συμβουλές

1. Το νησί της Σικίνου δε διαθέτει ταξί.

2. Το μόνο μέρος στο οποίο μπορείτε να αγκυροβολήσετε με σκάφος είναι το λιμάνι της Αλοπρόνοιας.

3. Για τις θαλάσσιες μεταφορές και τη μετάβαση στις μακρινές παραλίες υπάρχουν βάρκες που μπορούν να σας μεταφέρουν.

4. Η Σίκινος διαθέτει και ελικοδρόμιο για έκτακτες περιπτώσεις.

5. Ένα μονοπάτι που μπορείτε να ακολουθήσετε είναι αυτό που οδηγεί από το Κάστρο στην παραλία Μάλτα. Ξεκινά από το μοναστήρι της Ζωοδόχου Πηγής, περνά κοντά από το ελικοδρόμιο και συνεχίζει με κατάβαση προς την παραλία. Η συνολική απόσταση είναι 6.5 χλμ και θα χρειαστείτε περίπου 2 ώρες.

Χρήσιμα Τηλέφωνα

Αστυνομία 22860-51222

Λιμεναρχείο 22860-51121

Περιφερειακό Ιατρείο 22860-51211

Δήμος 22860-51238

ΚΕΠ 22860-51196

 

Πηγή: exploring-greece.gr