Σίφνος: Διακοπές στην μαγευτική Απολλωνία

May 21st, 2021 | by admin
Σίφνος: Διακοπές στην μαγευτική Απολλωνία
Sifnos News
0

Eπόμενη στάση Σίφνος! Ένα κυκλαδονήσι με χαρακτήρα, αισθητική και μια έντονη αίσθηση ότι όλα εδώ είναι φτιαγμένα με γούστο και μεράκι.

Το ταξίδι για τη Σίφνο διαρκεί μόλις 2 ώρες και κάτι, με το γρήγορο πλοίο και η πρώτη αίσθηση που σου δίνει το Κυκλαδίτικο λιμάνι, οι Καμάρες, είναι ακριβώς αυτή: Κυκλάδες! Κατάλευκα σπίτια σκαρφαλωμένα σε ύψωμα, ασβεστωμένα δρομάκια, λουλουδιασμένες αυλές και κάθε είδους μαγαζάκια κατά μήκος του παραλιακού δρόμου.
Ξεκινάμε την περιήγηση μας από την πρωτεύουσα του νησιού, την πανέμορφη Απολλωνία. Απολλωνία από τον θεό Απόλλωνα; Φυσικά! Είναι τόσο όμορφη, άλλωστε, που δεν θα μπορούσε να ονομάζεται αλλιώς!

sifnos-2-oinoi

Η Απολλωνία είναι χτισμένη αμφιθεατρικά πάνω σε τρεις απαλόγραμμους λόφους και βρίσκεται στο κέντρο της Σίφνου. Είναι το μεγαλύτερο χωριό του νησιού και εδώ θα βρείτε εκτός από πολλές επιλογές εστιατορίων και καταλυμάτων, τις δημόσιες υπηρεσίες, τα υποκαταστήματα των τραπεζών, φαρμακεία και κάθε είδους καταστήματα.

Aν επισκεφτείς τη Σίφνο, για αυτοκίνητο – Rac S.A.

Η Κυκλαδίτικη αύρα πλανιέται παντού. Σε κάθε μας βήμα ανακαλύπταμε κι από ένα γραφικό σπίτι, μια ξεχωριστή γωνιά, μια μεγαλόπρεπη εκκλησία. Η παραδοσιακή αρχιτεκτονική, ο λιτός διάκοσμος και γ καθαρότητα των γραμμών σε σπίτια και λιθόστρωτα δρομάκια είναι αισθητή σε όλη τη Χώρα.

sifnos-3-oinoi

Μια πρώτη βόλτα στον κεντρικό πλακόστρωτο πεζόδρομο είναι αρκετή για να καταλάβει κανείς γιατί η Απολλωνία είναι το σήμα κατατεθέν τον νησιού. Εντυπωσιακός είναι ο αριθμός των εκκλησιών, οι οποίες είναι άρρηκτα συνδεδεμένες και απόλυτα ενσωματωμένες στο οικιστικό σύνολο.

Τα δρομάκια με τους ασπρισμένους αρμούς σε παρασέρνουν να προχωρήσεις όλο και πιο μακριά και να ανακαλύψεις όλες τις κρυφές γωνιές ενός χωριού, που σε υποδέχεται φιλόξενα. Αγοράστε αναμνηστικά και πρωτότυπα κοσμήματα από Σιφνιούς αργυροχρυσοχόους και μην παραλείψετε να πάρετε μαζί σας ένα από τα παραδοσιακά σιφνέικα κεραμικά. Τα μαγαζάκια που πωλούν κεραμικά φτιαγμένα στο νησί, έχουν απ ‘έξω την ένδειξη «Σωματείο Αγγειοπλαστών Σίφνου».

sifnos-4-oinoi

Επισκεφτείτε το λαογραφικό μουσείο Σίφνου στην Πλατεία Ηρώου (απέναντι από το ταχυδρομείο), το οποίο περιλαμβάνει εκθέματα από την παραδοσιακή ζωή της Σίφνου. Το μουσείο είναι ανοιχτό από τον Απρίλιο μέχρι τον Οκτώβριο καθημερινά. (Πληροφορίες: τηλ. 22840 33730).

Πηγή: newsbeast.gr