Σίφνος: Πλοίο αποδίδει τιμές στον Άγιο Νικόλαο

December 7th, 2020 | by admin
Σίφνος: Πλοίο αποδίδει τιμές στον Άγιο Νικόλαο
Sifnos News
0

6 Δεκεμβρίου 2020

saint_nicholas

Ημέρα της γιορτής του Αγίου Νικολάου, του προστάτη των ναυτικών.

Ο Αντώνης ο Καλογήρου φέρνει κάθε χρόνο την εικόνα του Αγίου Νικολάου της Χερονήσου στο καράβι της γραμμής.

Φόρος τιμής, απόδοση της ευλογίας του Αγίου, ένα μεγάλο ευχαριστώ προς όλους αυτούς που θαλασσοπνίγονται όλο το χρόνο για να κρατήσουν ζωντανή τη σύνδεση των νησιών μεταξύ τους και με το λιμάνι του Πειραιά.

sifnos-2

Ο Αντώνης ο Καλογήρου κρατά την εικόνα κάνοντας νοητά στον αέρα το σχήμα του σταυρού. Το καράβι σφυρίζει αποδίδοντας και αυτό τιμές με τη σειρά του. Δίπλα στον Αντώνη στέκονται ο Γιάννης ο Ξύδης και οι καβοδέτες της Σίφνου, οι αφανείς ήρωες των λιμανιών. Είναι και κάποιοι λίγοι φορτηγατζήδες έτοιμοι να επιτελέσουν το δικό τους πολύτιμο έργο.

 Η εικόνα δεν θα μπει στο καράβι λόγω των υγειονομικών προφυλάξεων που τηρούνται απαρέγκλιτα αλλά η ευλογία του Αγίου θα δοθεί ακόμα και στον καιρό του κορονοϊού.
 
Ανακάλυψε την Σίφνο με ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο της Rac S.A.
 
sifnos-3

Ο Αντώνης ο Καλογήρου κρατά την εικόνα και τη σηκώνει μπροστά στο καράβι που σαλπάρει για Σέριφο-Κύθνο-Πειραιά για το «Διονύσιος Σολωμός» και το πλήρωμά του.

Για τον καπετάν-Μιχάλη τον Λυγνό και το μαστρο-Γιάννη το Ζούρα.

Για όλους τους ανθρώπους του πλοίου που ο καθένας δίνει και την ψυχή του για να επιτελέσουν όλοι μαζί την δύσκολη αποστολή τους.

Ευλογία για όλα τα πλοία που οι έκτακτες συνθήκες τα κρατούν ακόμα κοντά μας.

sifnos-4

Το καράβι σαλπάρησε από τις Καμάρες.

Όταν έφτασε κοντά στον Άγιο Νικόλαο της Χερονήσου άρχισε ξανά να σφυρίζει θέλοντας να ανταποδώσει τις τιμές που του έγιναν.Η επιτροπή ανταποδίδει σημαίνοντας τις καμπάνες.Επίσης η επιτροπή και οι πανηγυράδες εύχονται χρόνια πολλά σε όλους τους ναυτικούς και όλο τον κόσμο.

Απόδοση τιμών από το πλοίο στον Άγιο.

Η καμπάνα της εκκλησίας καμπανίζει συνέχεια και τα νησιά προβάλλουν πανέμορφα στο βάθος, η Κίμωλος, η Μήλος, λίγο η Σέριφος.

Στο χεινοπωριάτικο αιγαιοπελαγίτικο μεσημεριανό όλα λάμπουν με ένα φως τόσο διαπεραστικό.

sifnos-5

Και του χρόνου!!!

Να είστε καλά!!!

Πηγή: cyclades24.gr