Σίφνος

January 24th, 2020 | by admin
Σίφνος
Sifnos News
0

Η Σίφνος είναι ένα από ομορφότερα και πιο χαρακτηριστικά νησιά των Κυκλάδων. Η σπουδαία ιστορία της Σίφνου χάνεται στα βάθη των αιώνων, ενώ μέχρι και σήμερα, την ακολουθεί σε κάθε βήμα της.

Η Σίφνος είναι το «νησί των ποιητών», το νησί της άγριας φύσης  που συνδυάζεται αρμονικά εδώ και χρόνια με ανθρώπινα καλλιτεχνήματα. Είναι το νησί με τις κάτασπρες εκκλησίες, τα μαγευτικά ξωκλήσια και τα σπουδαία μοναστήρια. Είναι το νησί με τα πιο γραφικά και παραδοσιακά χωριά των Κυκλάδων.

sifnos1

Ήδη από την αρχαιότητα, η Σίφνος γνώρισε τεράστια οικονομική και πολιτισμική ανάπτυξη εξαιτίας του γεωπολιτικού της πλούτου. Τα αρχαία μεταλλεία της ήταν ξακουστά σε ολόκληρο τον αρχαίο κόσμο, ενώ αποτέλεσαν κύριο αίτιο εξάπλωσης της αγγειοπλαστικής  τέχνης.

Aν επισκεφτείς την Σίφνο, για αυτοκίνητο – Rac S.A.

Η Σίφνος, νησί αγγειοπλαστών έως και σήμερα, συνεχίζει να τιμά και να σέβεται την παράδοσή της. Τα μοναδικά της αξιοθέατα συναρπάζουν τον επισκέπτη, ενώ η παραδοσιακή της κουζίνα τον…χορταίνουν.

Γενέτειρα του μεγάλου Έλληνα αρχιμάγειρα, Νικόλαου Τσελεμεντέ, η Σίφνος φημίζεται για τη ρεβιθάδα της, το μαστέλο της, την καπαροσαλάτα της και τη μανούρα της.

sifnos-2

Περπατήστε σε κάποιο από τα γραφικά μονοπάτια της. Περιηγηθείτε στα στενά σοκάκια της. Διασκεδάστε σε κάποιο από τα πανηγύρια  της. Κολυμπήστε σε κάποια από τις πεντακάθαρες παραλίες της με τα κρυστάλλινα νερά.

sifnos-%ce%b2%ce%b1%ce%b8%cf%85-%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%b1%ce%bb%ce%b9%ce%b1

Σίφνος – Πρόσβαση

Η πρόσβαση στο όμορφο και γραφικό νησί της Σίφνου γίνεται ακτοπλοϊκώς από το λιμάνι του Πειραιά.

Με πλοίο

Καθόλη τη διάρκεια του χρόνου, υπάρχουν δρομολόγια συμβατικών πλοίων από το λιμάνι του Πειραιά προς το λιμάνι της Σίφνου, τις Καμάρες.

Κατά την καλοκαιρινή περίοδο, τα δρομολόγια αυξάνονται, ώστε να εξυπηρετήσουν τους ταξιδιώτες ενώ η Σίφνος συνδέεται ακτοπλοϊκά και με τη Μήλο, τη Σέριφο, την Κίμωλο, την Κύθνο, την Άνδρο, την Τήνο, την Σίκινο, την Πάρο, τη Σύρο, την Ίο, τη Φολέγανδρο, τη Σαντορίνη και γενικότερα τα περισσότερα κυκλαδονήσια.

Την ακτοπλοϊκή γραμμή Πειραιάς-Σίφνος, εξυπηρετούν και ταχύπλοα πλοία, μειώνοντας τη διάρκεια του ταξιδιού κατά 2 με 3 ώρες περίπου.

Με συμβατικό πλοίο από το λιμάνι του Πειραιά χρειάζεστε περίπου 5 με 6 ώρες για να φτάσετε στο γραφικό λιμανάκι των Καμαρών.

Με ταχύπλοο οχηματαγωγό πλοίο από το λιμάνι του Πειραιά, χρειάζεστε περίπου 2,5 με 3 ώρες μέχρι να αποβιβαστείτε στο «νησί των ποιητών». Τα «γρήγορα» πλοία που εξυπηρετούν την πρόσβαση στη Σίφνο λειτουργούν στην περίοδο Μαρτίου-Νοεμβρίου.

Πηγή: greece.terrabook.com