Σαλαμίνα, κοντινή απόδραση

April 2nd, 2021 | by admin
Σαλαμίνα, κοντινή απόδραση
Salamina
0

Η Σαλαµίνα είναι γνωστή στην παγκόσµια ιστορία για την µεγαλύτερη ναυµαχία των αιώνων που έγινε το 480π.Χ. από την έκβαση της οποίας µε την νίκη των Ελλήνων, διασώθηκε και αναπτύχθηκε ο ελληνικός πολιτισµός και διαδόθηκε στην Δύση και στον Κόσµο.

salamina-1-oinoi

Επισκέψιµοι χώροι, αξιοθέατα
Λαογραφικό Μουσείο και Βιβλιοθήκη Δήµου Σαλαµίνας. Στεγάζονται στο κτίριο του Δηµαρχείου. Αρχαιολογικό Μουσείο. Στεγάζεται στο 1ο Δηµοτικό (Καποδιστριακό) στην οδό Π. Λεµπέση στο κέντρο της πόλης της Σαλαµίνας. Ευριπείδειο θέατρο – Παναγία Ελευθερώτρια στο κέντρο της πόλης. Ι.Ν. Αγίου Δηµητρίου (τάφος Γ. Καραϊσκάκη έργα Π. Λεµπέσης & Γ. Χαλεπά). Βρίσκεται στο κέντρο της πόλης.
Ι.Ν. Αγίου Μηνά (Έργα Π. Λεµπέσης & Γ. Χαλεπά). Βρίσκεται στο κέντρο της πόλης. Ιστορική Μονή Παναγίας Φανερωµένης 17ου αιώνα. Βρίσκεται βορειοδυτικά του νησιού. Σπίτι φιλοξενίας του ποιητή Αγγ. Σικελιανού. Βρίσκεται στην παραλία της Μονής Φανερωµένης. Ιστορική Μονή Αγ. Νικολάου Λεµονίων 17ου αιώνα. Στο Πευκοδάσος νότια προς τα Κανάκια. Σπήλαιο Ευριπείδη – Ιερό Διονύσου. Νότια στην περιοχή Περιστέρια στην περιοχή Κολώνες. Ερείπια της Οµηρικής πόλης της Σαλαµίνας. Βρίσκονται νότια του νησιού περιοχή Κανάκια. Ερείπια ιστορικής πόλης «Κόλουµις» και του λιµανιού 4ου αιώνα π.Χ. Βρίσκονται ανατολικά του νησιού στην παραλία Αµπελακίων. Τύµβος των Σαλαµινοµάχων. Βρίσκεται ανατολικά του νησιού στην Κυνοσούρα. Τµήµα πύργου Αρχαίου Τείχους. Βρίσκεται πίσω από το Ναό Κοίµησης Θεοτόκου στο Λόφο του Καµατερού.

Rac S.A. – Ασφάλεια και αξιοπιστία στον δρόμο.

salamina-4-oinoi

 

Παραλίες
Στο νότιο τµήµα του νησιού υπάρχουν πολύ όµορφες παραλίες και κολπίσκοι. Όπως η παραλία ΝΑΤΟ στο Αιάντειο, Κανάκια, Πυργιακόνι, Λαµπρινό, Σαλτέρι, Κολόνες στην βορειοδυτική πλευρά, η ψιλή Άµµος, Στενό Φανερωµένης, Ρέστη, Ηλιακτή, Άι Γιώργη και στα Βασιλικά. Στο νησί υπάρχουν δύο οργανωµένες παραλίες η πλαζ «Ζέφυρος» βρίσκεται στο Αιάντειο και η πλαζ «Σπιθάρι» που βρίσκεται στο Ρέστη.

salamina-3-oinoi

Διασκέδαση
Πολλές ταβέρνες και µεζεδοπωλεία αιχµαλωτίζουν την καρδιά των καλοφαγάδων επισκεπτών στο κέντρο της πόλης της Σαλαµίνας αλλά και στα Σελήνια, Αιάντεια, Κακή Βίγλα. Ακόµη δεν πρέπει να παραλείψετε να επισκεφθείτε τα παραλιακά ουζερί για να δοκιµάσετε φρέσκα ψάρια, θαλασσινά και χταπόδι στα κάρβουνα. Το νησί έχει όµορφες παραλιακές καφετέριες όπου µπορείτε να απολαύσετε τον καφέ ή το ποτό σας δίπλα στην θάλασσα. Επίσης η νυχτερινή ζωή στο νησί είναι έντονη. Υπάρχουν πολλά κλαµπ καθώς και µαγαζιά µε ζωντανή µουσική.

Μετακινήσεις
Η κύρια σύνδεση του νησιού µε την Αττική είναι η γραµµή Πέραµα – Παλούκια. Τα πορθµεία αναχωρούν κάθε 15’ κατά την διάρκεια της ηµέρας και 30’ τη νύχτα. Επίσης πλοιάρια από τον Πειραιά προς Παλούκια κάθε 30’ καθώς και σε άλλες ανατολικές ακτές του νησιού Καµατερό, Σελήνια, Κακή Βίγλα. Ακόµα υπάρχει γραµµή µε πορθµεία που συνδέει κάθε 30’ τη Μεγαρική ακτή µε την Φανερωµένη.

Πηγή: argosaronikos-perix.com