Σαλαμίνα. Προορισμός για όλες τις εποχές του χρόνου

February 12th, 2020 | by admin
Σαλαμίνα. Προορισμός για όλες τις εποχές του χρόνου
Salamina
0

Tο μεγαλύτερο νησί του Σαρωνικού και το πιο κοντινό στην Αττική, πασίγνωστο από την περίφημη ναυμαχία της Σαλαμίνας, γνωστό και ως Κούλουρη, συνδέεται με συνεχή δρομολόγια φεριμπότ μέσα από τη γραμμή Πέραμα – Παλούκια, που είναι και το κύριο λιμάνι του νησιού. Με σχεδόν 40.000 μόνιμους κατοίκους, η Σαλαμίνα είναι προορισμός που ενδείκνυται όλες τις εποχές του χρόνου. Θα συναντήσετε γραφικά λιμανάκια, πευκόφυτες, περιοχές, λόφους με εκπληκτική θέα στη θάλασσα. Σαλαμίνα λέγεται η πρωτεύουσα του νησιού, που ξεκινάει δίπλα ακριβώς από το λιμάνι, παραθαλάσσιο είναι και το Αιάντειο, όπως και τα Σελήνια που βλέπουν απέναντι στον Πειραιά.

Rac S.A. – Ασφάλεια και αξιοπιστία στον δρόμο.

Διασκέδαση

 Καθώς η Σαλαμίνα είναι μόνιμος τόπος κατοικίας χιλιάδων ανθρώπων, ενώ εδώ έχουν τα εξοχικά τους άλλοι τόσοι, θα συναντήσετε πληθώρα κάθε είδους καταστημάτων ψυχαγωγίας και εστίασης. Από γραφικά ταβερνάκια μέχρι μοδάτα εστιατόρια, από ήσυχα καφέ μπαρ έως κλαμπ που κρατάνε μέχρι το πρωί. Ενδεικτικά, το Mojo και οι Χάντρες στο Αιάντειο, πάνω στην Αιαντείου, πολύ κοντά το ένα στο άλλο, παίζουν mainstream και ελληνικά μέχρι αργά, ο Νότος στα Σελήνια είναι ροκ.
 
Πού να κολυμπήσεις
Αν έχετε όρεξη για διαδρομές, θα βρείτε μικρά κολπάκια που θα είστε μόνοι. Αν θέλετε κάτι πιο οργανωμένο, η Πέρανη, τα Περιστέρια είναι ό,τι πρέπει. Πολύ όμορφη είναι και η παραλία Κανάκια, η οποία δεν είναι οργανωμένη. Αν πάλι είστε από αυτούς που τους αρέσει η φύση, στα Κανάκια θα βρείτε αρκετούς που κατασκηνώνουν.
 
Πηγή: athensvoice.gr