Συνάντηση Δημάρχου Μήλου με τον Υπουργό Εργασίας για το θέμα του ΙΚΑ Μήλου

February 21st, 2020 | by admin
Συνάντηση Δημάρχου Μήλου με τον Υπουργό Εργασίας για το θέμα του ΙΚΑ Μήλου
Milos News
0

Σε συνέχεια της εγγραφής διαμαρτυρίας που στάλθηκε χθες, εκ μέρους της Περιφερειακής Ενότητας Μήλου, του Δήμου Μήλου, των Δημοτών, των Σωματείων και των Συλλόγων, σχετικά με την εναντίωση τους στην πρόθεση για τη μεταφορά της Υπηρεσίας και των αρχείων του ΙΚΑ (Μήλου – Σίφνου – Κιμώλου) από τον Πειραιά στη Νάξο, ο Υπουργός Εργασίας κ.Γιάννης Βρούτσης ανταποκρίθηκε θερμά στο κάλεσμα. 

Ο Δήμαρχος Μήλου κ.Εμμανουήλ Μικέλης και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ.Γεώργιος Μαρτάκης, επισκέφτηκαν σήμερα τον Βουλευτή στην Αθήνα, ο οποίος τους διαβεβαίωσε πως δεν υπήρξε πρόθεση να αναστατώθουν οι φορείς και οι κάτοικοι των νησιών μας με την μεταφορά του αρχείου και της Υπηρεσίας του ΙΚΑ, γνωρίζοντας και ο ίδιος τα προβλήματα της νησιωτικοτητας που υπάρχουν στις μετακινησεις- συγκοινωνίες. 

Ο Υπουργός Εργασίας, όντας νησιώτης και κοινωνικός σύμμαχός μας, τόνισε πως οχι μόνο δεν θα επέτρεπε να τεθεί ως θέμα η μεταφορά της Υπηρεσίας του ΙΚΑ και των αρχείων από τον Πειραιά, αλλά σε καμία περίπτωση δε θα υποστήριζε μια πρόταση που θα δυσχέραινε τη ζωή των νησιωτών. 

Οικονομικό αυτοκίνητο στην Rac S.A.

Πάντα πρόθυμος και με υπερασπιστική γραμμή για τα νησιά μας, στάθηκε στο πλευρό μας, για ακόμα μια φορά, και ανανέωσε το ραντεβού με τον Δήμαρχο Μήλου προκειμένου να συζητηθεί εκ νέου η πρόταση που κατέθεσε ο Δήμος μας προς τη Διοίκηση του ΕΦΚΑ, να επιστραφεί το αρχείο στη Μήλο και να στελεχωθεί η Υπηρεσία. 

Τη διαβεβαίωση του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Γιάννη Βρούτση, μετέφερε με ανακοίνωσή της και η Έπαρχος Π.Ε. Μήλου.

Όπως αναφέρει στη σχετική της ανακοίνωση η Έπαρχος Π.Ε. Μήλου, κ. Ελισάβετ Χωριανοπούλου:

«Σχετικά με τη διαμαρτυρία που συνυπογράψαμε, για τη μεταφορά της Υπηρεσίας και των αρχείων του ΙΚΑ, από τον Πειραιά στη Νάξο, ο Υπουργός Εργασίας κ. Ιωάννης Βρούτσης, σε προσωπική επικοινωνία που είχαμε, διαβεβαίωσε πως, η γνώση μας επί του θέματος στηρίχθηκε σε ανυπόστατες φημολογίες και ανακριβή στοιχεία. 

Σχετικά με τη μεταφορά της διοικητικής έδρας του ΕΦΚΑ από τον Πειραιά στη Νάξο, είναι ένα ζήτημα που αναφέρεται στο ΦΕΚ Α 8/23-01-2019 (σελ. 54), δηλαδή της προηγούμενης Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. 

Η Κυβέρνηση της Ν.Δ. και ο ίδιος προσωπικά, ως Υπουργός που έχει τη θεσμική αρμοδιότητα του ΕΦΚΑ, δεν θα επέτρεπε ποτέ, ούτε θα επιτρέψει να συμβεί κάτι τέτοιο. Αντιθέτως, σκοπεύει να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να ακυρώσει τον επίμαχο Νόμο του ΣΥΡΙΖΑ.  

Προς ενημέρωση όλων, το γραφείο του ΕΦΚΑ της Μήλου, θα παραμείνει ως έχει και η διοικητική έδρα αυτού στον Πειραιά. 

Εγώ προσωπικά, ευχαριστώ τον Υπουργό κ. Ιωάννη Βρούτση για άλλη μία φορά, που διαχειρίζεται τα θέματα της νησιωτικότητας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και μένει στο πλευρό μας με ηθική και κοινωνική ενεργή συμμετοχή.

Η Έπαρχος ΠΕ Μήλου, Χωριανοπούλου Ελισάβετ»  

Πηγή: koinignomi.gr