Τήνος, ένα από τα ομορφότερα νησιά της Ελλάδας

October 9th, 2020 | by admin
Τήνος, ένα από τα ομορφότερα νησιά της Ελλάδας
Tinos News
0

Τόπος καταγωγής των γονιών μου, η Τήνος βρίσκεται πάντα μέσα στην καρδιά μου. Όχι, όμως, μόνο για τους ευνόητους συναισθηματικός λόγους, αλλά και επειδή είναι, κατά τη γνώμη μου, ένα από τα ομορφότερα νησιά της Ελλάδας. Και το μοναδικό με τόσο πολλά και τόσο όμορφα χωριά.
tinos-1

Η Τήνος για εμένα είναι το απόλυτο αιγαιοπελαγίτικο τοπίο, το κίτρινο του «καμένου» από τον ήλιο χόρτου, το πάλλευκο του ασβεστωμένου τοίχου, το γαλάζιο της θάλασσας.
tinos-2

Περπατήστε σε κάποιο από τα σηματοδοτημένα μαρμάρινα μονοπάτια, από χωριό σε χωριό. Ανεβείτε στο κάστρο Εξώμπουργκο και απολαύστε τη θέα από ψηλά _ όταν έχει καλό καιρό βλέπεις από την Ικαρία μέχρι τη Σαντορίνη! Πηγαίνετε για μπάνιο στη Λειβάδα (όταν δεν φυσάει Βοριάς) με τα θαυμάσια νερά και τους εντυπωσιακούς βράχους. Από τον Πάνορμο περπατήστε ως το Καβαλουρκό και δείτε το πέλαγο να απλώνεται μπροστά σας.
tinos-4

>Rac S.A. – Ενοικιάσεις αυτοκινήτων στην καλύτερη τιμή!

Από τον Τριπόταμο ως τον Πύργο και από τον Φαλατάδο ως την Καρδιανή, η Τήνος είναι γεμάτη χωριά μοναδικής ομορφιάς. Όταν δεν έχει βοριά ιδανικές για μπάνιο είναι η Κολυμπήθρα, η Λειβάδα, η Παχιά Αμμος και το Ρόχαρι. Θαυμάσιες επίσης οι παραλίες κάτω από την Καρδιανή και τα Υστέρνια καθώς και η Αγία Θάλασσα και το Καβαλουρκό στον Πάνορμο.

Σήμα κατατεθέν: Αν και για τους περισσότερους είναι η εκκλησία της Παναγίας για μένα είναι οι εκατοντάδες περιστεριώνες της, κανένα νησί δεν έχει τόσους! Το μεγαλύτερο της ατού: Σε πολύ μεγάλο μέρος της, δεν έχει αλωθεί από τον τουρισμό. Βολάξ: Ένα μικρό χωριό χτισμένο ανάμεσα και πάνω σε τεράστιους βράχους. Τοπίο – αποκάλυψη!

tinos-5

Να δοκιμάσετε την φρουτάλια (την Τηνιακή – Ανδριώτικη ομελέτα), τα «λυχναράκια» ή «τυροπιτάκια» (αλλιώς τα δικά μας cheesecake), το παστέλι πάνω στα φύλλα της λεμονιάς, τα τυράκια και την άγρια αγκινάρα τουρσί. Θα ήθελα να έχω την ηρεμία και τη χαλαρότητα των ντόπιων.
tinos-6
Φεύγοντας παίρνεις μαζί σου τις εικόνες ενός από τα ομορφότερα κυκλαδονήσια. Και γλυκά κουταλιού! Γιατί πρέπει οπωσδήποτε να πάω στην Τήνο; Για όλους τους παραπάνω λόγους και για άλλους τόσους!
tinos-7
>tinos-8

Πηγή: parallaximag.gr