Τήνος: Χωρίς λιτανεία και με αυστηρά μέτρα το προσκύνημα

August 14th, 2020 | by admin
Τήνος: Χωρίς λιτανεία και με αυστηρά μέτρα το προσκύνημα
Tinos News
0

Αλλαγές έφερε η πανδημία και στον εορτασμό του Δεκαπενταύγουστου στην Τήνο – “Θα υπάρχει πλήρης συμμόρφωση για αποφυγή της διασποράς του ιού”, δήλωσε εκπρόσωπος της Ιεράς Μητρόπολης.

Στον Ιερό Ναό της Ευαγγελίστριας, τη γνωστή σε όλους Παναγία της Τήνου, όπου κάθε χρόνο τον Αύγουστο συρρέουν χιλιάδες πιστοί για να προσκυνήσουν τη θαυματουργή εικόνα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας για την αποφυγή διάδοσης του κορονοϊού.

Rac S.A. – Ασφάλεια και αξιοπιστία στον δρόμο.

Όπως είπε στο GRTimes.gr, ο αρχιερατικός επίτροπος του ΙΝ Ευαγγελίστριας, πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Φανερός, ακόμα δεν έχει βγει επισήμως το πρόγραμμα του εορτασμού. Ωστόσο, σύμφωνα με την ενημέρωση από την Ιερά Μητρόπολη Σύρου, θα εφαρμοστούν κατά γράμμα όλες οι σχετικές οδηγίες και στην Τήνο, όπου θα βρίσκεται από την Πέμπτη ο μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος.

Έτσι, θα πραγματοποιηθεί κανονικά ο εορτασμός, ο εσπερινός και οι παρακλήσεις, αλλά δε θα γίνει λιτανεία. Ταυτόχρονα, θα είναι υποχρεωτική η μάσκα, ενώ θα τηρούνται οι αποστάσεις και ο περιορισμός των πιστών που θα βρίσκονται εντός του ναού.

Πηγή: cyclades24.gr