Τα 3 καλύτερα μουσεία της Σίφνου

September 8th, 2020 | by admin
Τα 3 καλύτερα μουσεία της Σίφνου
Sifnos News
0

Αν θες λοιπόν να εξερευνήσεις και την πολιτιστική πλευρά του νησιού μην διστάσεις να επισκεφθείς τα τρία μουσεία που θα σου προτείνουμε.

Πρώτος σταθμός το Αρχαιολογικό Μουσείο της Σίφνου στο Κάστρο. Το μουσείο κατασκευάστηκε το 1970 κι αναπαλαιώθηκε τη δεκαετία του 1980. Ξεκίνησε να λειτουργεί το 1986. Στην πλούσια συλλογή του θα βρεις αρχαιολογικά ευρήματα όπως αγάλματα, αρχιτεκτονικά μέλη, επιτύμβιες στήλες καθώς και πολλά κεραμικά. Τα κεραμικά αγγεία προέρχονται από την γεωμετρική ως και την ελληνιστική εποχή, δηλαδή από τον 8ο αιώνα π.Χ. ως και τον 1ο αιώνα μ.Χ..

Κατά τη γνώμη μου, τα εκθέματα που θα σου κεντρίσουν την προσοχή και θα σε κάνουν να σταθείς και να τα θαυμάσεις για ώρα είναι μια μαρμάρινη επιτύμβια στήλη του 4ου αιώνα π.Χ., το κεφάλι από ένα μαρμάρινο γυναικείο άγαλμα πάλι του 4ου αι. π.Χ., το κεφάλι ενός κούρου από μάρμαρο που χρονολογείται γύρω στα μέσα του 6ου αι. π.Χ., ένα μαρμάρινο ιωνικό κιονόκρανο του 6ου αι. π.Χ. και τέλος μια μαρμάρινη επιτύμβια στήλη των ελληνιστικών χρόνων.

Ανακάλυψε την Σίφνο με ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο της Rac S.A.

Δεύτερος σταθμός το Λαογραφικό Μουσείο που θα το βρεις στην περιοχή της Απολλωνίας και πιο συγκεκριμένα στην πλατεία Ηρώων. Το μουσείο ανήκει στο Σύνδεσμο Σιφνέων. Η ποικιλία των ευρημάτων θα σε συναρπάσει καθώς στο συγκεκριμένο μουσείο θα συναντήσεις από συλλογή σπαθιών μέχρι αγροτικά σκεύη. Από τοπικές ενδυμασίες μέχρι ξυλόγλυπτα και είδη μελισσοκομικής. Επίσης, στο μουσείο θα συναντήσεις είδη ψαθοπλεκτικής όπως είναι τα σιφνέϊκα σκιάδια και αρχεία παλαιών εφημερίδων του νησιού. Το μουσείο το δημιούργησε ο Αντώνης Τρούλλος, δάσκαλος και συγγραφέας από τη Σίφνο.

Τρίτος και τελευταίος σταθμός το Μουσείο Εκκλησιαστικής Τέχνης στη Μονή Βρύσης στα Εξάμπελα. Σε αυτό το μουσείο θα βρεις χειρόγραφα, περγαμηνές με κώδικες, ένα Ευαγγέλιο του 1796, έντυπα παλαιών εκδόσεων, εξαπτέρυγα, άμφια, ιερά σκεύη καθώς και εικόνες.

Πηγή: greekislands24.com