Τι θα γίνει με τα σχολεία των Κυκλάδων και τον κορονοϊό

March 9th, 2020 | by admin
Τι θα γίνει με τα σχολεία των Κυκλάδων και τον κορονοϊό
ΚΥΚΛΑΔΕΣ
0

Δεν είναι λίγοι αυτοί που αναρωτιούνται, τι θα γίνει με τα σχολεία των Κυκλάδων, καθώς παρουσιάζεται έκδηλη ανησυχία γονέων, μαθητών και εκπαιδευτικών, ενώ σε ορισμένα νησιά, ήδη έχουν κατατεθεί προφορικά αιτήματα για κλείσιμο μονάδων για λόγους ασφαλείας.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, οι αποφάσεις για την αναστολή λειτουργίας των σχολείων θα λαμβάνονται σταδιακά, ανά περιοχή, και ανάλογα με την εξάπλωση του ιού. Θεωρείται σχεδόν αδύνατο, τουλάχιστον στην παρούσα φάση, να ληφθεί απόφαση για οριζόντιο κλείσιμο όλων των σχολικών μονάδων της χώρας. Το μέτρο αυτό δεν προκρίνεται, γιατί δεν είναι βέβαιο ότι η πιθανή εφαρμογή του θα περιορίσει τη μάστιγα του κορονοϊού, ενώ, λόγω της διαφαινόμενης περαιτέρω εξάπλωσης του ιού και του πολλαπλασιασμού των κρουσμάτων, το κλείσιμο των σχολείων στην παρούσα χρονική περίοδο, θα πρέπει να διαρκέσει μέχρι την εξασθένιση του ιού, με τον κίνδυνο να τιναχτεί στον αέρα η υπόλοιπη σχολική χρονιά.

Rac S.A. – Ασφάλεια και αξιοπιστία στον δρόμο.

Με βάση τα παραπάνω δεδομένα, αυτή τη στιγμή, δεν τίθεται θέμα αναστολής λειτουργίας σχολικών μονάδων στις Κυκλάδες, τουλάχιστον για την περίπτωση του κορονοϊού, ο οποίος δεν έχει κάνει την εμφάνισή του στο νομό.

Υπενθυμίζεται, ότι, τον προηγούμενο μήνα και λόγω της εμφάνισης εποχικής γρίπης σε μεγάλο αριθμό μαθητών από τις Κυκλάδες, ανεστάλη η λειτουργία αρκετών σχολικών μονάδων για 48 ώρες, μετά από σχετικές αποφάσεις των κατά τόπους Δήμων.

Για το φαινόμενο του κορονοϊού, η διακοπή λειτουργίας των σχολείων είναι μεγαλύτερης διάρκειας, φτάνοντας τις δύο εβδομάδες.

Πηγή: cyclades24.gr