Το χρωματιστό χωριό των ψαράδων στη Μήλο

July 21st, 2020 | by admin
Το χρωματιστό χωριό των ψαράδων στη Μήλο
Milos News
0

Ένας προορισμός που μοιάζει να έχει κολλήσει πίσω στο χρόνο

Με ονειρικές παραλίες και χωριουδάκια έκπληξη, το όμορφο νησί των Κυκλάδων κερδίζει ολοένα και περισσότερο το κοινό, τόσο της Ελλάδας, όσο και του εξωτερικού.

Ειδικά αν αναζητάτε προορισμούς που μοιάζουν να έχουν μείνει πίσω στο χρόνο, τότε η Μήλος σίγουρα πρέπει να συμπεριληφθεί στις επιλογές σας. Ένα από τα χωριουδάκια- παραλίες του νησιού που σίγουρα θα σας κλέψει την καρδιά είναι ο Φυροπόταμος, στο βόρειο τμήμα του νησιού.

milos-2

Λιγοστά σπιτάκια στο ένα άκρος της ομώνυμης παραλίας που λειτουργούν ως «καταφύγιο» για τις βάρκες των ψαράδων, συνθέτουν την καρτποσταλική εικόνα του.

Δες τις ομορφιές της Μήλου με ένα αυτοκίνητο Rac S.A.

Γνωστά και ως «σύρματα» βρίσκονται ακριβώς πάνω στο σημείο που σκάει το κύμα, κάθε χειμώνα φιλοξενούσαν τις βάρκες των ψαράδων που «ξεκουράζονταν» για την καλοκαιρινή σεζόν. Τότε βγαίνανε από τα σύρματα και έπεφταν στη θάλασσα για να πιάσουν τις πολυπόθητες ψαριές. Σήμερα τα όμορφα αυτά κτίρια έχουν μετατραπεί σε εξοχικές κατοικίες ή γουστόζικα μαγαζάκια.

milos-3

Μικρά, πάλλευκα κτίσματα λιτής αρχιτετοκτονικής με χρωματιστές λεπτομέρειες, συνήθως στις πόρτες και τα παραθυρόφυλλα δημιουργούν ένα υπέροχο, γραφικό σκηνικό που δύσκολα μπορεί να λησμονηθεί.

Η ακρογιαλιά του οικισμού είναι αρκετά πλατιά, με άμμο και αρμυρίκια που προσφέρουν την ανακουφιστική σκιά στους λουόμενους, ενώ υπάρχουν και λίγες ομπρέλες με ξαπλώστρες. Τα νερά του Αιγαίου ονειρικά, με διάφορες γαλαζοπράσινες αποχρώσεις και πλούσιο βυθό, καλούν σε δροσιστικές βουτιές.

milos-4

Αξίζει να ανηφορίσει κανείς το λόφο που βρίσκεται ένα γκρεμισμένο κτίσμα, λέγεται ότι πρόκειται για το παλιό εργοστάσιο επεξεργασίας μεταλλευμάτων, και το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου. Από εδώ η θέα είναι ονειρική. Δεν είναι λίγοι εκείνοι, μάλιστα, οι πιο τολμηροί θα λέγαμε, που χρησιμοποιούν τις μικρές ταράτσες εδώ ως φυσικούς βατήρες για αξέχαστες βουτιές.

Πηγή: newsbeast.gr