Τρεις ελληνικές παραλίες στις 15 ομορφότερες της Ευρώπης

February 24th, 2021 | by admin
Τρεις ελληνικές παραλίες στις 15 ομορφότερες της Ευρώπης
Milos News
0

Τη δική του κατάταξη για τις ομορφότερες παραλίες της Ευρώπης δημοσιοποίησε το ταξιδιωτικό περιοδικό Conde Nast Traveller για να ονειρευτούν οι αναγνώστες του το επόμενο καλοκαιρινό ταξίδι τους.

Φυσικά, όταν μιλάμε για λίστα με top παραλίες, δεν μπορεί να λείπει η Ελλάδα. Ανάμεσα στις 15 ομορφότερες παραλίες της Ευρώπης φιγουράρουν και τρεις ελληνικές παραλίες, από το Ιόνιο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη.

Porto Katsiki beach in Lefkada island, Greece. Beautiful view over the beach. The water is turquoise and there are tourists on the beach and a boat on the sea.

Πόρτο Κατσίκι στο νησί της Λευκάδας. Υπέροχη θέα πάνω από την παραλία.

Συγκεκριμένη στην 2η θέση της λίστας συναντάμε το Πόρτο Κατσίκι στη Λευκάδα, μια παραλία «καρτ-ποστάλ» στη νοτιοδυτική πλευρά του νησιού, διάσημη παγκοσμίως για το εντυπωσιακό τοπίο και τα καταγάλανα νερά της. Κανείς δεν μπορεί να πει ότι έχει δει τη Λευκάδα αν δεν επισκεφθεί το Πόρτο Κατσίκι και δεν αντικρίσει αυτό το εξωπραγματικό μπλε που θέλεις να κρατήσεις στο μυαλό σου για τις μέρες του χειμώνα.

Aν επισκεφτείς την Μήλο, για αυτοκίνητο – Rac S.A.

Beautiful scenic seascape view of Kleftiko rocky coastline on Milos island, Greece

Πανέμορφο βραχώδες σκηνικό που σχηματίζεται στην ακτογραμμή της Μήλου, το Κλέφτικο.

Στην 10η θέση της λίστα του Conde Nast Traveller βρίσκεται το Κλέφτικο στη Μήλο. Δεν είναι η παραλία με τον κλασικό ορισμό που όλοι ξέρουμε, είναι όμως ένα μαγευτικό τοπίο, ένα σύμπλεγμα από εντυπωσιακούς ηφαιστιογενείς άσπρους βράχους μέσα στα τιρκουάζ νερά, που προσεγγίζεται μόνο μέσω θαλάσσης και προσφέρεται για κολύμπι και εξερεύνηση.

Seitan limania or Agiou Stefanou, the heavenly beach with turquoise water. Chania, Akrotiri, Crete

Σεϊτάν Λιμάνια ή του Αγίου στεφάνου, η παραδεισένια παραλία με τα τυρκουάζ νερά. Χανιά, Ακρωτήρι, Κρήτη.

Έκπληξη αποτελεί η τρίτη ελληνική παραλία στην 15η θέση της λίστας, η οποία βρίσκεται στα Χανιά στην Κρήτη– και δεν είναι αυτή που νομίζετε! Πρόκειται για τα Σεϊτάν Λιμάνια, μια μαγευτική παραλία λίγα χιλιόμετρα έξω από την πόλη των Χανίων. Κοφτερά βράχια ξεχύνονται μέσα στη θάλασσα δημιουργώντας τρεις μικρούς αλλά εντυπωσιακούς όρμους-λιμανάκια- με γαλαζοπράσινα, βαθυγάλανα και τιρκουάζ νερά. Χρειάζεται προσοχή στο απότομο μονοπάτι που οδηγεί στην παραλία, στα απόκρημνα βράχια και τέλος στα θαλάσσια ρεύματα που η επικινδυνότητα τους έδωσε το όνομα στην περιοχή.

Πηγή: reader.gr