Φολέγανδρος-Ένα ανέγγιχτο κομμάτι αληθινής Ελλάδας

December 24th, 2019 | by admin
Φολέγανδρος-Ένα ανέγγιχτο κομμάτι αληθινής Ελλάδας
Folegandros News
0

Χώρα είναι πανέμορφη. Με πολλές σκιερές συνεχόμενες πλατείες, με γραφικά δρομάκια, τον γκρεμό που κόβει την ανάσα, το Κάστρο, το παλαιό κομμάτι της Χώρας, που κατοικείται χωρίς διακοπή εδώ και 10 αιώνες. Πρόσφατα το αμερικανικό δίκτυο CNN τη συμπεριέλαβε σε λίστα με τα 7 ομορφότερα χωριά της Ευρώπης. Οπωσδήποτε να επισκεφθείτε την εκκλησία της Παναγιάς, η οποία είναι σκαρφαλωμένη στο βράχο και απέχει περίπου δεκαπέντε λεπτά με τα πόδια από τη Χώρα, με τη θέα στο ηλιοβασίλεμα να είναι απίστευτη, το δεύτερο οικισμό της Φολεγάνδρου, την Άνω Μεριά, έναν παραδοσιακό αγροτικό οικισμό όπου βρίσκεται και το Λαογραφικό Μουσείο, τον Φάρο που χτίστηκε το 1919 και το φως του φαίνεται σε απόσταση 17 ναυτικών μιλίων. Για τους περιπατητές, το δίκτυο των μονοπατιών φτάνει τα 20 χλμ., για τους εξερευνητές, το σπήλαιο της Χρυσοσπηλιάς, που βρίσκεται περίπου 30 μέτρα πάνω από τη θάλασσα, «κοσμείται» από τα ονόματα περίπου 400 ανθρώπων που πέρασαν από εκεί και χρονολογούνται στον 4ο π.Χ. αι.

Rac S.A. – Ενοικιάσεις αυτοκινήτων στην καλύτερη τιμή!

Πού θα κολυμπήσεις

Κοντά στη Χώρα: Στην Αγκάλη, που απέχει μόλις 3 χλμ. και έχει πρόσβαση µε λεωφορείο και µε καραβάκι από τον Καραβοστάση, γι’ αυτό συγκεντρώνει πολύ κόσμο. Από εδώ φεύγουν τα καραβάκια ή ξεκινούν τα µονοπάτια για Άγιο Νικόλαο.
 
folegandros-2
 
Στον Καραβοστάση: Στη Βράδια, απάνεµη µε εύκολη πρόσβαση από σκαλοπάτια και σκιά το απόγευμα. Ακόμα στις Λατινάκι, Βιτσέντζου, Πουντάκι, τις µικρές παραλίες που συναντάς ακολουθώντας τον παραλιακό δρόμο από το λιµάνι προς το Λιβάδι. Τέλος το διάσημο Κάτεργο με βότσαλο και τυρκουάζ νερά (πρόσβαση με καραβάκι από το λιµάνι). Στη βόρεια πλευρά του νησιού όταν επιτρέπει ο καιρός, τα Σεριφιώτικα και τα Βορινά, με κουραστική ανάβαση στην επιστροφή.
 
Πηγή: athensvoice.gr