Φολέγανδρος. Για διακοπές ηρεμίας…

April 26th, 2019 | by admin
Φολέγανδρος. Για διακοπές ηρεμίας…
Folegandros News
0

Η Φολέγανδρος, το μικρό νησί των δυτικών Κυκλάδων, τα τελευταία χρόνια έχει εξελιχθεί σε έναν δημοφιλή προορισμό για ήσυχες διακοπές. Έχει αποκτήσει πολλούς φανατικούς φίλους όλων των ηλικιών, οι οποίοι κάθε χρόνο επισκέπτονται το πανέμορφο κυκλαδονήσι για να ξεκουραστούν και να χαλαρώσουν. Η Φολέγανδρος βρίσκεται ανάμεσα στη Μήλο και τη Σίκινο. Είναι ορεινό νησί με βραχώδες έδαφος και χαρακτηρίζεται από τις εναλλαγές των τοπίων του. Άγριοι ορεινοί όγκοι, ειδυλλιακές παραλίες, πράσινα τοπία και κάτασπροι οικισμοί  συνθέτουν την αυθεντική Κυκλαδίτικη ομορφιά του νησιού. Όσοι έχουν επισκεφθεί τη Φολέγανδρο κάνουν λόγο για ένα νησί που διαθέτει μία έμφυτη αρχοντιά και μία ακτινοβολία που δεν έχουν συναντήσει αλλού.

Ανακάλυψε την Φολέγανδρο με ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο της Rac S.A.

Όλοι οι εκδρομείς που επιλέγουν τη Φολέγανδρο για τις διακοπές τους, εντυπωσιάζονται από το Ενετικό κάστρο της Χώρας και τον παραδοσιακό οικισμό της, το γραφικό λιμάνι του νησιού και τους δύο υπέροχους οικισμούς, την Αγκάλη και την Άνω Μεριά. Στη μέση του νησιού το πλάτος μικραίνει και περιορίζεται στο ένα χιλιόμετρο. Η Φολέγανδρος μοιάζει να χωρίζεται σ’ αυτό το σημείο σε δύο μέρη που έχουν περίπου το ίδιο μήκος, ενώ οι δύο όρμοι που σχηματίζονται είναι η Πλάκα και το Βαθύ. Το ψηλότερο βουνό της Φολέγανδρου είναι ο Άγιος Ελευθέριος με υψόμετρο 455 μέτρα. Στο νησί καλλιεργούνται πολύ μικρές εκτάσεις και παράγονται λάδι, κρασί, σύκα και μέλι, ενώ από την κτηνοτροφία παράγεται ένα ιδιαίτερα νόστιμο τυρί.

Σχετικά με το φυσικό περιβάλλον χαρακτηριστικό της Φολέγανδρου είναι η έλλειψη βλάστησης. Ωστόσο, λόγω του θερμού κλίματος του νησιού, την άνοιξη μία μεγάλη ποικιλία και ποσότητα αγριολούλουδων με βαθύ μπλε χρώμα, ανεμώνες, ροζ και γαλάζια λουλούδια, αλλά και κατακόκκινες παπαρούνες κατακλύζουν την υπέροχη Φολέγανδρο.   Το νησί αποτελεί επίσης, πέρασμα για πλήθος αποδημητικών πουλιών, που έρχονται την Άνοιξη από την Αφρική προς την Ευρώπη και το Φθινόπωρο επιστρέφουν από την Ευρώπη προς την Αφρική. Τα πιο σπάνια είναι ο μαυροπετρίτης και ο αιγαιόγλαρος. Ο μεγαλύτερος οικισμός του νησιού είναι η Χώρα, χτισμένη στην ανατολική πλευρά και ακολουθεί η Άνω Μεριά, που αποτελεί το πιο παραδοσιακό κομμάτι του νησιού. Μικρότερος οικισμός και λιμάνι του νησιού είναι ο Καραβοστάσης, που απέχει από τον Πειραιά 102 ναυτικά μίλια.

Πηγή: touristorama.com