Φολέγανδρος: Ηρεμες διακοπές και ευχάριστες περιπατητικές διαδρομές

December 6th, 2019 | by admin
Φολέγανδρος: Ηρεμες διακοπές και ευχάριστες περιπατητικές διαδρομές
Folegandros News
0

Mια ξεχωριστή πρόταση για όσους αποζητούν το τυπικό κυκλαδίτικο τοπίο αποτελεί η Φολέγανδρος. 

Το νησί που βρίσκεται ανάμεσα στη Σίκινο και τη Μήλο προσφέρεται για ήρεμες διακοπές και ευχάριστες περιπατητικές διαδρομές.

folegandros-2

Τους επισκέπτες προσελκύουν ο ανόθευτος παραδοσιακός χαρακτήρας του νησιού, το επιβλητικό φυσικό ανάγλυφο, η ρομαντική Χώρα με το μεσαιωνικό χρώμα, το λιμάνι του Καραβοστάση, η Άνω Μεριά με το γνήσιο αγροτικό χαρακτήρα, οι μικρές ακρογιαλιές και τα γραφικά μονοπάτια.

Δες τις ομορφιές της Φολεγάνδρου με ένα αυτοκίνητο Rac S.A.

Ξεχωριστό χρώμα στην πρωτεύουσα του νησιού, που αγναντεύει το πέλαγος, δίνουν το ενετικό κάστρο, οι παλαιές εκκλησίες, οι μικρές πλατείες με τις γραφικές ταβέρνες, τα παραδοσιακά σπίτια και τα όμορφα σοκάκια.

folegandros-3

Σε ύψωμα πάνω από τη Χώρα, εκεί όπου βρισκόταν το Παλαιόκαστρο, η αρχαία ακρόπολη της Φολεγάνδρου, δεσπόζει η εκκλησία της Παναγίας, που προσφέρει εκπληκτική θέα στη γύρω περιοχή και το ηλιοβασίλεμα.

folegandros-4

 

Στον Καραβοστάση, το λιμάνι της Φολεγάνδρου, ωραίες εικόνες προσφέρουν τα κάτασπρα σπίτια, που απλώνονται γύρω από την όμορφη ακρογιαλιά, τα κάθε λογής πλεούμενα που δένουν στο μόλο και οι Δύο Αδελφοί, γραφικές βραχονησίδες στην είσοδο του όρμου.

folegandros-5

Στην Άνω Μεριά, στο βορειοδυτικό τμήμα του νησιού, διάσπαρτες εξοχικές κατοικίες και αγροτικές εγκαταστάσεις απλώνονται σε μια περιοχή με τραχύ ανάγλυφο, μονοπάτια και ξερολιθιές.

folegandros-6

Πηγή: tanea.gr