Φολέγανδρος: Οδηγός για αξιοθέατα, παραλίες, φαγητό, διασκέδαση

December 13th, 2019 | by admin
Φολέγανδρος: Οδηγός για αξιοθέατα, παραλίες, φαγητό, διασκέδαση
Folegandros News
0

Από τις πιο ρομαντικές χώρες των Κυκλάδων, πολλές και γαλαζοπράσινες παραλίες και μαμαδίσιο φαγητό.

folegandros-3

Όταν πρωτοπάμε κάπου διακοπές, στο ατελείωτο ταξίδι με το καράβι, όλοι σκεφτόμαστε διάφορα. Στη Φολέγανδρο, όταν το πλοίο πλησιάζει και αρχίζει το νησί να φαίνεται καθαρά, αναρωτιέσαι πώς να ήταν η ζωή εδώ στο πέρασμα του χρόνου. Όταν δεν υπήρχαν οι σημερινές ανέσεις. Η Φολέγανδρος, άλλωστε, κατοικούνταν ήδη από τα μέσα της 3ης χιλιετίας π.Χ. Πώς έφταναν ως εδώ οι άνθρωποι, πώς να ήταν οι μετακινήσεις τους. Τέλος πάντων, αυτά ανήκουν στο παρελθόν και στη φαντασία, σήμερα το γρήγορο πλοίο «πιάνει» Φολέγανδρο από Πειραιά σε περίπου 4 ώρες και το συμβατικό σε περίπου 10 ώρες, ανάλογα με το δρομολόγιο.

Ανακάλυψε την Φολέγανδρο με ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο της Rac S.A.

folegandros-2

Τι να δεις

Το λιμάνι είναι ο Καραβοστάσης. Από εκεί, η πανέμορφη Χώρα απέχει περίπου 3 χιλιόμετρα. Από τις πιο ρομαντικές χώρες των Κυκλάδων, γεμάτη πλακόστρωτα σοκάκια, αυλές με βουκαμβίλιες και σκιερές μικρές πλατείες. Το Κάστρο είναι το πιο παλιό κομμάτι της Χώρας. Είναι ένας μεσαιωνικός οικισμός ο οποίος δημιουργήθηκε για να προστατεύει από τις επιδρομές των πειρατών και από τότε κατοικείται χωρίς διακοπή. Μάλιστα, κάποια σπίτια μετρούν περισσότερους από 10 αιώνες ζωής και είναι πολύ καλά διατηρημένα, ενώ η βόρεια πλευρά του Κάστρου είναι χτισμένη στο χείλος του γκρεμού, με μια θέα που κόβει την ανάσα. Η Άνω Μεριά, λίγο πάνω από τη Χώρα, είναι ο δεύτερος οικισμός του νησιού, πιο «αγροτικός» και ήσυχος. Να επισκεφθείτε οπωσδήποτε το ναό της Παναγίας, περίπου 15 λεπτά με τα πόδια από τη Χώρα. Δεν γνωρίζουμε πότε ακριβώς δημιουργήθηκε, όμως υπάρχει μαρμάρινη επιγραφή του 1678 που αναφέρεται στην ανακαίνιση του ναού.
 
folegandros-4
 
Πού να κολυμπήσεις

Πολλές και γαλαζοπράσινες οι παραλίες της Φολεγάνδρου, οι οποίες είναι φημισμένες για την άγρια ομορφιά τους. Τα διάφανα κρυστάλλινα νερά τους θα σας μείνουν αξέχαστα. Κάποιες από τις παραλίες τις προσεγγίζουμε μόνο με καραβάκι, όπως οι πανέμορφες ΚάτεργοΆγιος Νικόλας και Λιβαδάκι

 

Χρήσιμα τηλέφωνα: 

Δήμος: 2286041285
Λιμεναρχείο: 2286041530
Αστυνομία: 2286041249
Ιατρείο: 2286041222

Πηγή: athensvoice.gr