Φολέγανδρος: Το γοητευτικό νησί του Αιγαίου με τα μεσαιωνικά σοκάκια

November 25th, 2019 | by admin
Φολέγανδρος: Το γοητευτικό νησί του Αιγαίου με τα μεσαιωνικά σοκάκια
Folegandros News
0

Η Φολέγανδρος βρίσκεται μεταξύ της Σικίνου και της Μήλου, απέχει 15 μίλια (ανατολικά) από τη Μήλο και 22 μίλια (βορειοδυτικά) από τη Σαντορίνη. Είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά νησιά του Αιγαίου και η άγρια ομορφιά της την κατατάσσει σε must καλοκαιρινό προορισμό.

Rac S.A. – Ενοικιάσεις αυτοκινήτων στην καλύτερη τιμή!

Το νησί έχει δύο μεγάλους οικισμούς, τη Χώρα και την Άνω Μεριά.

folegandros-4

Τα σοκάκια της χώρας με τα μεσαιωνικά τους στοιχεία και οι μαγευτικές καταγάλανες παραλίες του νησιού κάνουν όποιον την επισκεφτεί να καταλάβει πως η Φολέγανδρος μπορεί να αποτελέσει τον απόλυτο καλοκαιρινό προορισμό ειδικά για όσους αποζητούν τη χαλάρωση.

Που να πάτε

Αξίζει να περπατήσετε στα σοκάκια της Χώρας και να επισκεφτείτε το Κάστρο. Επίσης, θα πρέπει να περπατήσετε μέχρι την Παναγιά και να απολαύσετε τη θέα που από το συγκεκριμένο σημείο είναι πραγματικά ασύλληπτη. 

Μια βόλτα στην Χρυσοσπηλιά

Η «Χρυσοσπηλιά» είναι ένα αρκετά δυσπρόσιτο σπήλαιο το οποίο βορειοανατολικά του νησιού και η μόνη πρόσβαση είναι από τη θάλασσα. 

Κάθε επισκέπτης πρέπει να κάνει τον γύρο με το καραβάκι για να ξεναγηθεί στις παραλίες και τα σπήλαια που βρίσκονται περιμετρικά του νησιού. 

folegandros-3

Που να κάνετε μπάνιο

Η πιο γνωστή και εύκολη σε πρόσβαση παραλία είναι αυτή της «Αγκάλης». Έχει ψιλή άμμο και περιτριγυρίζεται από ταβέρνες και καφετέριες. Βρίσκεται δυτικά του νησιού σε έναν μικρό κόλπο και συνδέει και τις γύρω παραλίες (Γαλύφο, Άγιος Νικόλαος, Φυρά).

Άλλες παραλίες του νησιού είναι το «Αμπέλι», ο «Αγ. Γεώργιος» και η «Λυγαριά».

Πηγή: zougla.gr