Φολέγανδρος, το ομορφότερο χωριό της Ευρώπης

February 24th, 2020 | by admin
Φολέγανδρος, το ομορφότερο χωριό της Ευρώπης
Folegandros News
0

Τα δρομάκια της Σαντορίνης είναι γεμάτα με ερωτευμένους, ενώ σ΄αυτά της Φολέγανδρου, ενός ακόμη νησιού των Κυκλάδων, μπορείτε να βρείτε την ίδια αρχιτεκτονική, αλλά χωρίς συνωστισμούς. Αυτή είναι η περιγραφή που δίνει το περιοδικό Travel + Leisure για τη Φολέγανδρο, τοποθετώντας την ανάμεσα στα δώδεκα ομορφότερα χωριά της Ευρώπης.

folegandros-2

Στη Φολέγανδρο μπορείτε να βρείτε όλα όσα περιμένετε από ένα τέτοιο είδος νησιού, με δρομάκια στρωμμένα με πλάκες, σπίτια με λαμπερές λευκές προσόψεις στολισμένες με πολύχρωμα λουλούδια, από κανένα ορθόδοξο ναό με γαλάζιο θόλο και όλα αυτά μέσα σε πολύ πιο ήρεμη ατμόσφαιρα.

Rac S.A. – Ασφάλεια και αξιοπιστία στον δρόμο.

folegandros-3

Εάν επιθυμείτε να κολυμπήσετε, πηγαίνετε στο Κάτεργο, ζώνη παραλιών περικυκλωμένων με βράχους, όπου τα κύματα της σμαραγδένιας θάλασσας χτυπάνε γλυκά στα πετραδάκια της ακτής. Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο περιγράφει τη Φολέγανδρο το περιοδικό  Travel + Leisure.

Τα υπόλοιπα 11 ομορφότερα χωριά της Ευρώπης, σύμφωνα με το περιοδικό, είναι το Τέλαρο στην Ιταλία, το Μπίμπιουρι στην Αγγλία, το Χάλστατ στην Αυστρία, το Κολμάρ στη Γαλλία, το Ρέινε στη Νορβηγία, το Τελτς στην Τσεχία, το Αλμπαρασέν στην Ισπανία, η Πούτσισκα στην Κροατία, το Κονγκ στην Ιρλανδία, το Γκρίερ στην Ελβετία και το Μπλεντ στην Σλοβενία.

folegandros-4

Για όλα αυτά τα χωριά λέει ότι έχουν παγώσει, στους παλιούς καιρούς, υπενθυμίζοντας ότι οι τουρίστες επί αιώνες αναζητούν χωριά όπως αυτά που απεικονίζονται σε καρτ ποστάλ. Έτσι, δύσκολα μπορεί κάποιο όμορφο μέρος της ευρωπαϊκής ηπείρου να παραμείνει κρυμμένο επί μεγάλο χρονικό διάστημα. Όταν αποκτήσουν δημοτικότητα, πολλά απ΄αυτά τα χωριά γεμίζουν ασφυκτικά με επισκέπτες και έτσι ο περίπατος σ΄αυτά δύσκολα μπορεί να θεωρηθεί απόλαυση.

folegandros-5

Παρόλα αυτά, σύμφωνα πάντα με το Travel + Leisure, απέμειναν μερικά μέρη όπου μπορείτε να ζήσετε τη γοητεία του παρελθόντος χωρίς να αισθανθείτε ότι βρίσκεστε στη μέση ενός λούνα παρκ. Σε μερικούς απ΄αυτούς τους προορισμούς δύσκολα μπορείτε να φτάσετε, αλλά στο τέλος ο κόπος αξίζει, καταλήγει το περιοδικό.

Πηγή: balkon3.com