Φολέγανδρος. Το παρθένο ελληνικό νησί

May 16th, 2021 | by admin
Φολέγανδρος. Το παρθένο ελληνικό νησί
Folegandros News
0

Η Φολέγανδρος ανήκει στο σύμπλεγμα των νοτιο-δυτικών Κυκλάδων. Έχει υψόμετρο 455 μέτρα, έκταση 32 τετραγωνικά χιλιόμετρα και περίπου 650 μόνιμους κατοίκους. Απέχει 104 ναυτικά μίλια από το λιμάνι του Πειραιά.

Η Φολέγανδρος είναι ένα ζεστό ηλιόλουστο καλωσόρισμα.

folegandros-1-oinoi

Μικρή αλλά όμορφη, γοητεύει τον κάθε επισκέπτη με την φυσική ομορφιά της, την παραδοσιακή αρχιτεκτονική η οποία έχει επιζήσει μέσα από τους αιώνες παραμένοντας πιστή στην ιστορία και τις τέχνες που αναπτύχθηκαν στις Κυκλάδες, την απλότητα του τρόπου ζωής των κατοίκων, τις παραδόσεις και τέλος την αγνότητα και φιλοξενία των ντόπιων.
Όλοι όσοι έχουν επισκευασθεί τη Φολέγανδρο στο παρελθόν, έχουν δημιουργήσει ισχυρούς δεσμούς με το νησί και τους ανθρώπους του και επιστρέφουν σε αυτό κάθε χρόνο.

Οικονομικό αυτοκίνητο στην Rac S.A.

folegandros-4-oinoi

Η τουριστική ανάπτυξη δεν έχει εμποδίσει το νησί στο να διατηρήσει πλήρως το χαρακτήρα του και τη φυσιογνωμία του.
Οι άνθρωποι που ζουν στη Φολέγανδρο συνεχίζουν να νοιάζονται για τον τόπο τους και απολαμβάνουν τη ζωή με το δικό τους τρόπο, έχοντας πάντα τη διάθεση να τον μοιραστούν με εκείνους που θα ήθελαν να τον ακολουθήσουν.

folegandros-5-oinoi

ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΤΗΣ ΦΟΛΕΓΑΝΔΡΟΥ

Φθάνοντας στον Καραβοστάση, το νησί θα αρχίσει να σας εκπλήσει. Ο μικρός γραφικός όρμος θα τραβήξει την προσοχή σας προσκαλώντας σας να χαλαρώσετε κάτω από τα αρμυρίκια ή να δροσιστείτε στα κρυστάλλινα διάφανα νερά του.
Όταν έχει πανσέληνο δε, μη χάσετε την ευκαιρία να δείτε το ολόγιωμο φεγγάρι να ξεπροβάλλει μέσα από τη θάλασσα.
Ανακαλύψτε τη Χώρα με τα στενά καλντερίμια και το Κάστρο (την παλιά γειτονιά) με την ιδιαίτερη κατασκευή των σπιτιών που προστάτευαν τους κατοίκους τα παλιά χρόνια από τις επιδρομές των πειρατών.

Malama Boutique, greek designers, ρούχα κοσμήματα

folegandros-2-oinoi

Σκαρφαλώστε στον βράχο της Παναγίας με την ομώνυμη εκκλησία αφιερωμένη στη Χάρη Της και την εκπληκτική θέα προς το Αιγαίο πέλαγος και την άκρη του νησιού.
Κολυμπήστε σε απομονωμένες ή πιο πολυσύχναστες παραλίες και ανακαλύψτε τη φύση περπατώντας στα πολυάριθμα μονοπάτια που το διασχίζουν. Τέλος, γευθείτε τις τοπικές νοστιμιές στην Χώρα, τον Καραβοστάση, την Αγκάλη και την Άνω Μεριά, όπου παραδοσιακό σπιτικό φαγητό σερβίρεται σε εξαιρετικές ταβέρνες και αποχαιρετήστε την ημέρα με «ρακόμελο», το τοπικό ποτό που ζωντανεύει τις αισθήσεις και χαρίζει πρωτόγνωρη ευχαρίστηση.

Πηγή: hotel-vrahos.gr