Φολέγανδρος: Το πιο αυθεντικό νησί των Κυκλάδων θα σε «αποπλανήσει»

August 31st, 2020 | by admin
Φολέγανδρος: Το πιο αυθεντικό νησί των Κυκλάδων θα σε «αποπλανήσει»
Folegandros News
0

Δεν είναι τυχαίο ότι το μότο που επέλεξαν για τη Φολέγανδρο είναι «Η Αυθεντική». Πρόκειται για ένα πανέμορφο, μικρό νησί, με μια παραμυθένια Χώρα, ονειρεμένες παραλίες και φιλόξενους ανθρώπους. Με ήπια τουριστική ανάπτυξη, που δεν την έχει αλλοτριώσει, αλλά και σύγχρονες υποδομές, οι οποίες την έχουν εξελίξει.

Rac S.A. – Ασφάλεια και αξιοπιστία στον δρόμο.

Η Φολέγανδρος έχει αρκετές παραλίες για μικρό νησί. Οι περισσότερες -για να μην πω όλες- είναι ανοργάνωτες, οπότε πρέπει να έχεις μαζί «προμήθειες» και, φυσικά, αν θέλεις σκιά το κουβάλημα ομπρέλας είναι επιβεβλημένο. Τα διάφανα νερά και οι βυθοί με τη χαρακτηριστική πράσινη πέτρα της Φολεγάνδρου, όμως, θα σου μείνουν αξέχαστα.

folegandros-2

Για παράδειγμα η μικρή παραλία Πουντάκι κοντά στον Καραβοστάση. Τα διάφανα νερά της μοιάζουν προκλητικά όμορφα και μια βουτιά εκεί θα σε κάνει να ξεχάσεις όλο τον δύσκολο χειμώνα.

Για να πας στο Κάτεργο για να απολαύσεις την άγρια φυσική ομορφιά, παίρνεις καραβάκι από τον Καραβοστάση και γυρίζεις με καραβάκι επίσης.

folegandros-3

folegandros-4

Η Αγκάλη είναι η μεγαλύτερη παραλία του νησιού και εκεί τα πράγματα είναι πιο οργανωμένα. Η θέα είναι εκπληκτική!

folegandros-5

Το Λιβαδάκι είναι η πιο όμορφη παραλία. Με το που στρίβει το καραβάκι και το βλέπεις, νομίζεις ότι είναι ψέματα. Κι όμως, υπάρχει και είναι μαγικό! Η Φολέγανδρος έχει την πιο όμορφη Χώρα που έχω δει σε κυκλαδίτικο νησί. Δεν μπήκε τυχαία στη λίστα του CNN με τα 7 ομορφότερα χωριά στην Ευρώπη. «Θα βρείτε πλακόστρωτα δρομάκια σε σχιστόλιθο, ασβεστωμένα κτίρια διακοσμημένα με πολύχρωμα λουλούδια, εκκλησάκια με φωτεινούς μπλε τρούλους, χωρίς τα πλήθη» αναφέρει χαρακτηριστικά το Αμερικανικό κανάλι.

folegandros-7

folegandros-6

Εγώ θα προσθέσω ότι η Χώρα της Φολεγάνδρου είναι σαν ένα όμορφο σκηνικό θεάτρου. Τα σπιτάκια, τα δρομάκια, οι πλατείες, τα μαγαζιά, οι αυλές, είναι τόσο «κουκλίστικα», που νομίζεις ότι είναι… μακέτες!

Πηγή: reader.gr