Χαλαρός περίπατος στα Εξάμπελα, Σίφνος

August 17th, 2020 | by admin
Χαλαρός περίπατος στα Εξάμπελα, Σίφνος
Sifnos News
0

Παρότι δεν είναι από τις βόλτες που κάνουν οι περισσότεροι επισκέπτες της Σίφνου, μία περιπλάνηση στα στενά των Εξαμπέλων, πραγματικά αξίζει. Ο οικισμός βρίσκεται λίγο μετά την Απολλωνία και είναι σχεδόν όλος επίπεδος, χωρίς έντονες ανηφόρες και κατηφόρες.

sifnos-3

Στην άκρη του βρίσκεται ένας από τους πιο γνωστούς αρχαίους πύργους της Σίφνου, ο Μαύρος Πύργος, ο οποίος είναι ένα πολύ εντυπωσιακό κτίσμα, αν αναλογιστούμε το μέγεθος των δομικών υλικών που τον συνθέτουν.

sifnos-2-mauros-pyrgos

Ανακάλυψε την Σίφνο με ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο της Rac S.A.

Περπατώντας στα σοκάκια των Εξαμπέλων, θα συναντήσετε και το σπίτι του μεγάλου αρχιμαγείρου Νικόλαου Τσελεμεντέ, ο οποίος καταγόταν από τη Σίφνο. Τέλος, το εκκλησάκι όπου βρίσκεται ο τάφος του ποιητή Αριστομένη Προβελέγγιου είναι πραγματικά πανέμορφο και με καταπληκτική θέα.

sifnos-4

Εκτός από τα σοκάκια του οικισμού, αξίζει να περπατήσετε και στον περιφερειακό του Κάστρου. Πρόκειται για ένα πλακόστρωτο μονοπάτι που στην ουσία κυκλώνει τον οικισμό. Από κάτω, στον βράχο και σα να πλέει στη θάλασσα, θα δείτε το πολυφωτογραφημένο εκκλησάκι των Εφτά Μαρτύρων με το καταγάλανο Αιγαίο να το κυκλώνει. Σε μία άκρη της διαδρομής θα δείτε να ξεπροβάλλει η Σεράλια, η παραλία του Κάστρου με τα γαλαζοπράσινα νερά, που ήταν και το αρχαίο λιμάνι της Σίφνου.

sifnos-5

Το μοναστήρι της Παναγιάς της Βρύσης, λίγο έξω από τα Εξάμπελα.

Πηγή: e-sifnos.com