Όλοι οι λόγοι για να πας στη Μήλο

September 11th, 2020 | by admin
Όλοι οι λόγοι για να πας στη Μήλο
Milos News
0

Μαγευτικά τοπία, ιστορικοί τόποι, εξωτικές παραλίες και γεμάτες γεύσεις σε περιμένουν να τα ανακαλύψεις! Η Μήλος είναι ένα ηφαιστειακό νησί που βρίσκεται στη νοτιοδυτική πλευρά των Κυκλάδων και κατοικείται ήδη από τους προϊστορικούς χρόνους. Φημισμένη, κατά κύριο λόγο, για τις παραλίες της, όπως και για το περίφημο άγαλμα της Ελληνιστικής εποχής, την «Αφροδίτη της Μήλου», που δεσπόζει  μέχρι σήμερα στο μουσείο του Λούβρου, μαγεύει κάθε επισκέπτη με τις αμέτρητες επιλογές της. Κρυστάλλινα νερά, εξωτικές παραλίες, δραστηριότητες για κάθε ηλικία, μουσεία και αξιοθέατα αρχαιολογικού, αλλά και θρησκευτικού ενδιαφέροντος, νυχτερινή ζωή και τοπικές γεύσεις προσφέρουν μία μοναδική εμπειρία σε κάθε τύπο ταξιδιώτη!

Παραλίες

Πασίγνωστη για τις ακτές της, η Μήλος έχει να προτείνει αμέτρητες παραλίες για κάθε γούστο! Ανοργάνωτες στην πλειοψηφία τους, βραχώδεις  και δυσπρόσιτες  είναι πραγματικά καθαρές, ανόθευτες και εντυπωσιακές. Περίπου 70 στον αριθμό, όρεξη και χρόνο να έχεις να τις ανακαλύψεις όλες!

Το Σαρακήνικο, με εντυπωσιακά άσπρα πετρώματα, η Πολλώνια με άμμο και εύκολη πρόσβαση, η Φυλακωπή, ο Καλόγερος , η  Τουρκοθάλασσα και ο Φυροπόταμος είναι μερικές μόνο από τις παραλίες που θα βρεις στη βόρεια πλευρά.

Ανατολικά, προτίμησε τα Τρία Πηγάδια, τον Κολυμπισιώνα, την Αγκάλη, το Ρέμα και τα Θειορυχεία, που απαιτούν μία σχετικά μεγάλη διαδρομή για να φτάσεις.

Νότια, το Κλέφτικο, με πρόσβαση μόνο μέσω θαλάσσης κλέβει τις εντυπώσεις! Ο Κήπος, ο Γέρακας, το Τσιγκράδο είναι μερικές ακόμη παραλίες που αξίζει να επισκεφθείς, ενώ το Παλιοχώρι είναι η πιο δημοφιλής αμμώδης παραλία.

Δυτικά θα βρεις τον  Άγιο Ιωάννη, τη Συκιά και το Βάνι, ενώ μέσα στον κόλπο, το Κλήμα, το χωριό με τα σύρματα,  η Αρετή, η Παπικινού που είναι οργανωμένη σε κάποια σημεία και ο Εμπουριός είναι μερικές μόνο από τις παραλίες που καλό είναι να επισκεφθείς κατά την παραμονή σου στο νησί.

Aν επισκεφτείς την Μήλο , για αυτοκίνητο – Rac S.A.

Αξιοθέατα

Το νησί βρίθει από αξιοθέατα! Κατακόμβες, μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι, όλα άξια επίσκεψης.

Οι κατακόμβες, δίπλα στον οικισμό Τρυπητή, μόλις 150 μέτρα πάνω από τη θάλασσα, αποτέλεσαν τόπο  λατρείας και θρησκευτικών συγκεντρώσεων και όχι μόνο χώρο ταφής. Με μήκος 184 μέτρα, αποτελούν μαζί με αυτές της Ρώμης και της Ιερουσαλήμ τις  πιο αξιόλογες παγκοσμίως!

Στη Μήλο, θα βρεις μοναδικά μουσεία, όπως το Μουσείο Άμμου, το Εκκλησιαστικό Μουσείο, το Λαογραφικό Μουσείο, το Μεταλλευτικό και το Ναυτικό Μουσείο. Όλα άξια επίσκεψης, το καθένα για τα εκθέματα και την ιστορία του, έχουν να σου προσφέρουν μοναδικές πληροφορίες για το νησί.

Όσον αφορά τους αρχαιολογικούς χώρους, το Ενετικό Κάστρο, το Αρχαϊκό Ρωμαϊκό Θέατρο και το Πολεμικό Καταφύγιο Αδάμαντα, αποτελούν αξιοθέατα που εκτός από την ιστορία τους σε γεμίζουν με όμορφες αναμνήσεις  και μαγικά ηλιοβασιλέματα.

Γαστρονομία

Τα τοπικά προϊόντα βασίζονται κατά κύριο λόγο στην κτηνοτροφία. Ό,τι έχει σχέση με κρέας είναι τοπικό, νόστιμο και ντόπιο! Γαλακτοκομικά και τυροκομικά  βρίσκονται σε πληθώρα στο νησί.  Μυζήθρα, μανούρα και αθότυρο, όπως και ο πελτές  είναι τα top προϊόντα της Μήλου. Από παραδοσιακά πιάτα, θα ακούσεις πολλά, αλλά λόγω ονομασιών, θα καταλάβεις λίγα!

Οι ματιές, γεμιστά έντερα με ρύζι, για τους μερακλήδες, τα πιταράκια με ξερό πιπεράτο τυρί, και οι μανουρόπιτες αποτελούν φαγητά που δεν θα φας αλλού! Από γλυκά, τα γλυκά του κουταλιού είναι τα παραδοσιακά, αλλά τα κουφέτα με κολοκύθι, μέλι και αμύγδαλα και οι καρπουζόπιτες είναι το κάτι άλλο!

Στη Μήλο πας για εναλλακτικές διακοπές. Δεν πας για τις ανέσεις, αλλά για να ανακαλύψεις τις κρυφές ομορφιές, το άγριο τοπίο και τις ιδιαίτερες παραλίες του νησιού. Βάλε άνετα παπούτσια, πάρε αρκετό αντηλιακό και ετοιμάσου για ανεξίτηλες αναμνήσεις.

Πηγή: greekislands24.com